ÖSYM Sınav Takvimini Geri Çekti: YKS 2023 Ne Zaman?

ÖSYM Sınav Takvimini Geri Çekti: YKS 2023 Ne Zaman?
Sizlere dün de bildirdiğimiz üzere ÖSYM, 2023 sınav takvimini açıklamıştı. YKS sınavının 17-18 Haziran 2023'te olacağını açıklamasının ardından seçim takvimiyle çakıştığı anlaşıldı. Vatandaşlar ise erken seçim...

Sizlere dün de bildirdiğimiz üzere ÖSYM, 2023 sınav takvimini açıklamıştı. YKS sınavının 17-18 Haziran 2023'te olacağını açıklamasının ardından seçim takvimiyle çakıştığı anlaşıldı. Vatandaşlar ise erken seçim olma ihtimalini düşünmeye başladı.

Bunun ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 'Sınav takvimiyle seçim takvimi üst üste gelemez. Öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz' açıklaması yapmış, ÖSYM'nin sınav takvimiyle ilgili gerekli çalışmaları yapacağını söylemişti.

Bunun üzerine Türkiye'nin en geniş katılımlı sınavının seçimle aynı güne koyulmasına dair spekülasyonlar güçlendi. Hatta öyle ki erken seçime gidileceği bile düşünüldü.

Ancak sınav takvimini tekrar düzenlemek için harekete geçen ÖSYM, sınav tarihi duyurusunu geri çekti. Şimdilik ise ÖSYM'nin YKS sınavını ne zaman yapacağına dair herhangi bir açıklama bulunmuyor.