Sağlık Bakanı Koca: Pozitif çıkan yeni testler var

Sağlık Bakanı Koca: Pozitif çıkan yeni testler var
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca canlı yayında açıklama yapıyor. Koronavirüs ile ilgili son gelişmeleri aktaran Bakan Koca, 6 ülkeye daha uçuşların durdurulduğunu açıkladı. İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca canlı yayında açıklama yapıyor. Koronavirüs ile ilgili son gelişmeleri aktaran Bakan Koca, 6 ülkeye daha uçuşların durdurulduğunu açıkladı. İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri ile olan uçuşlar yarın sabah 08.00'den itibaren durdurulacak.

Dünyadaki tabloya bakıldığında Türkiye'nin şanslı durumda olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkedeki laboratuvar sayısının 6'dan 16'ya çıkartılacağını ve testlerin bütün illere gönderileceğini ifade etti. Sosyal medyada dolaşan sahte içeriklerle ilgili uyarıda bulunan Koca, vatandaşlara panik yapılmamasını söyledi.

Yapılan yeni testler sonucu pozitif çıkan vakalar bulunduğunu açıklayan Koca, devam eden testlerin de sonuçlanmasıyla birlikte sayıyı daha sonra açıklayacağını söyledi. Yeni vakalarla birlikte toplam sayının akşam açıklanacağını belirten Bakan Koca, can kaybının yaşanmadığını ancak bunun hiç yaşanmayacağı anlamına gelmediğini ifade etti.