Son Dakika: Ak Partili Zafer Işık'a Ceza Verildi

Son Dakika: Ak Partili Zafer Işık'a Ceza Verildi
TBMM Genel Kurulu'nda bugün, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay ve Yargıtay, bütçe konuşmaları için toplandı.Ümit Beyaz'ın kürsüye çıktığı dakikalarda AK Parti ve İYİ...

TBMM Genel Kurulu'nda bugün, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay ve Yargıtay, bütçe konuşmaları için toplandı.

Ümit Beyaz'ın kürsüye çıktığı dakikalarda AK Parti ve İYİ Parti arasında çıkan kavgada yumruklar havada uçuştu. Bunun üzerinde İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk atan Zafer Işık, Örs'ün yaralanmasına ve daha sonra da yoğun bakıma kaldırılmasına sebebiyet verdi.

Üzerine yaptığı açıklamalarda ise Örs'ten özür dilemeyeceğini söyleyerek dikkatleri çekti.

Cezalar Verildi 

Yaşanan olaydan sonra HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İçtüzüğün 163. maddesine göre 'kaba ve yaralayıcı söz' suçuyla kınama cezası aldı.

AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'a ise Hüseyin Örs'ü darp ettiği için de yine İçtüzüğün 163. maddesi gereğince Meclis'ten geçici olarak 2 birleşime katılamama cezası verildi. Hiçbir AKP Milletvekili ise Işık'ı savunmadı.

Son olarak, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'a ise kavga sırasındaki sözleri gerekçe gösterilerek yine kınama cezası verildi.

Herkes Aynı Maddeden Ceza Aldı Ama Suçlar Farklı! 

Öte yandan Ömer Faruk Gergerlioğlu, Zafer Işık ve Fahrettin Yokuş'un aynı maddeler gerekçe gösterilerek farklı cezalar alması sosyal medyada tartışıldı. Bildiğiniz üzere Işık, Örs'ü darp etmiş ve Yokuş ile Gergerlioğlu ise sadece konuyla ilgili konuştu.

Bu yüzden çoğu sosyal medya kullanıcısı Zafer Işık'ın neden 'kaba ve yaralayıcı söz' maddesi gerekçe gösterilerek sadece kınama aldığını konuşuyor.