Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Seçim Kanunu Açıklaması

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Seçim Kanunu Açıklaması
Gelen bir son dakika haberi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamalar son dakikalarda gündeme bomba gibi düştü.Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçime sayılı bir zaman kalmışken yaptığı...

Gelen bir son dakika haberi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamalar son dakikalarda gündeme bomba gibi düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçime sayılı bir zaman kalmışken yaptığı açıklamalarda seçim kanunu ile ilgili de cümleler kurdu. Seçimler öncesi sürekli olarak yeni açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı, 14 Mayıs'ı işaret etti ve 14 Mayıs 1950'de Adnan Menderes'in "Yeter Söz Milletin" çıkışını hatırlattı ve "Milletimiz 73 yıl sonra 6'lı masaya aynı gün 'Yeter' diyecek" ifadelerini kullandı.

"Hukuk Farklı Bir Şey, Guguk Farklı"

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecine ilişkin oldukça önemli detaylar paylaştı. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada;

"Hukuk farklı bir şey, guguk farklı. Şu anda seçimle ilgili yetkinin kimde olduğunu bilmeyecek kadar cahillerin eline kaldık. Cumhurbaşkanının yetkileri bellidir. Şu anda Türkiye'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dır.

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 60 gün önceden bu işin ilanını yapar ve 60 gün sonra da Yüksek Seçim Kurulu kronolojik yapıyı çalıştırır. Ne zaman bunu ilan etti? Mart'ın 10'unda. Mart'ın 10'unda ilan ettiyse ondan sonra 60 gün çalışmaya başlar. 60 gün ne zaman bitiyorsa, o gün seçim günüdür. Bunu da Yüksek Seçim Kurulu takip eder. Bunlar bu işin farkında değil. Ama 14 Mayıs'ı konuşmaya başladılar. Bu da hayırlı bir adımdır." diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in son günlerde yapmış olduğu açıklamaları soran muhabirlere ise Cumhurbaşkanı Lozan Antlaşması'nın Yunan yetkililer tarafından uygulanmadığını dile getirdi ve; "Miçotakis'in sözleri, bölgenin kaderini belirlemeye yeterli değildir. Gerek Lozan'ın gerek adalarla ilgili yaklaşım tarzının Yunan yetkililer tarafından uygulanmadığını görüyoruz. Adaların silahlandırılması gibi bir şey yoktur. Gerek Lozan gerek diğer anlaşmalara ters adımlar atmakta. Gereken adımları biz vakti saati geldiğinde uluslararası toplantılarda söylüyoruz. Bunlar da başlarının çaresine bakacaklar." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma namazı sonrasında yapmış olduğu bu açıklamalar büyük yankı uyandırdı. Özellikle seçim kanunu ile ilgili açıklamaları oldukça kısa sürede pek çok basın kuruluşu ve sosyal medya hesabı tarafından hızla aktarıldı.

Bu gibi son dakika haberleri için Edirne Jet Haber'i takipte kalın...