Son Dakika: Erdoğan Müjdeli Haberi Verdi, EYT Açıklamasını Yaptı

Son Dakika: Erdoğan Müjdeli Haberi Verdi, EYT Açıklamasını Yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın son Kabine toplantısından sonra açıklamalar yapmaya başladı. Beştepe'de gerçekleştirilen toplantı, toplamda 3 saat 45 dakika sürerken, Erdoğan, EYT gibi önemli gündem konularına dair...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın son Kabine toplantısından sonra açıklamalar yapmaya başladı. Beştepe'de gerçekleştirilen toplantı, toplamda 3 saat 45 dakika sürerken, Erdoğan, EYT gibi önemli gündem konularına dair detayları açıkladı.

Memur ve Emekli Zammına Dair Önemli İpucu

Memur ve emekli zamları hakkında konuşan Erdoğan, 'Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız' dedi.

EYT Yeni Yıldan Önce Tamamlanacak 

Emeklilikte yaşa takılanların uzun süredir merak ettiği EYT düzenlemesine dair Erdoğan, 'Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. Arzumuz EYT'yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak' ifadelerini kaydetti.

Enflasyon 2024'te Tek Haneye İnecek

Devam eden enflasyon problemi hakkında da konuşan Erdoğan, toplantı sonrasında 'Enflasyonu 2023 sonuna kadar yüzde 30'un altına düşürmek istiyoruz. Amacımız 2024'te ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmak' ifadelerini kullandı.

Terörle Mücadelede Yeni Safha 

Yurt genelinde devam eden terörle mücadele operasyonlarına da değinen Erdoğan, yeni adımların atılacacağını şu cümlelerle aktardı:

Suriye'de ülkemize yönelik tehditleri tamamen yok etmek için 30 kilometre derinliğindeki güvenlik hattımızdaki boşlukları kapatacak, yeni adımlar atacağız. Terör örgütünün silahlı kapasitesi yanında güç ve destek aldığı tüm kaynaklarını tüm altyapısını imha edecek yeni bir mücadele safhasına geçeceğiz.

Müjdeli Haber: Doğalgaz Rezervi

Geçtiğimiz gün 'Pazartesi müjdeli haberi vereceğiz' diye Erdoğan, beklenen haberi şöyle açıkladı:

Sakarya gaz sahasında yeni sondajlar yaptık. Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma-1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervini keşfetti.

Verilerin analizi neticesinde daha önce ilan ettiğimiz 540 milyar metreküplük rezervimiz, 652 milyar metreküp olarak revize edildi. Yeni keşifle Karadeniz'de toplam gaz rezervi 710 milyar metreküp oldu.

Karadeniz'deki gazın toplam değeri 1 trilyon dolar.