Son Dakika: EYT'de Yaş Sınırı Kalktı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Sonunda Açıkladı!

Son Dakika: EYT'de Yaş Sınırı Kalktı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Sonunda Açıkladı!
Emeklilikte yaş bekleyenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm detayları açıkladı. Yıllardır merakla beklenen düğüm çözüldü. 1999 öncesi işe başlayan çalışanlar için yaş sınırı kalktı.İşte Erdoğan'ın açıklamaları...

Emeklilikte yaş bekleyenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm detayları açıkladı. Yıllardır merakla beklenen düğüm çözüldü. 1999 öncesi işe başlayan çalışanlar için yaş sınırı kalktı.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları ve tüm detaylar... 

1999 Öncesi İşe Başlayanlar Emekli Olacak 

Konuşmalarına asgari ücret ve emekli maaşlarıyla giriş yapan Erdoğan, iki şartı sağlayanların emekli olabileceğini şöyle duyurdu:

Prim ödeme gün sayısı, sigortalılık sayısı ve yaşı tamamlamak gerekiyor. Düzenleme ilk ikisini tamamlamış olup da yaş sebebiyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor. Düzenlemeyi mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz. Her yıl istihdama 1 milyon kişiyi ekleyen ülke olarak sosyal güvenlik sistemimizin aktif pasif dengesini koruyoruz. Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor.  Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır.

Emekli Olup Çalışanlara Prim Kolaylığı 

Emekli olup çalışmaya devam edecek vatandaşlar için KGF destekli kredilere yönelik açıklama yapan Erdoğan, işverenlere ve vatandaşlara prim kolaylığı yapılacağını belirtti:

İşverenlerin kıdem tazminatı ödemelerinde güçlük çekmemeleri için KGF destekli bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz. Emekli olup çalışmaya devam edecekler için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz. Amacımız emeklilik sonrası çalışanların bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaktır.