Son Dakika... Faizler Silindi, KYK Borç Sorgulama Ekranı Açıldı!

Son Dakika... Faizler Silindi, KYK Borç Sorgulama Ekranı Açıldı!
Geçtiğimiz aylarda gündeme bomba gibi düşen faizli KYK borçları, sonunda düşürüldü. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan KYK borçlarında enflasyon farkı ve faizler silindi. Ana paranın geri ödemesi için de 3 kez...

Geçtiğimiz aylarda gündeme bomba gibi düşen faizli KYK borçları, sonunda düşürüldü. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan KYK borçlarında enflasyon farkı ve faizler silindi. Ana paranın geri ödemesi için de 3 kez süre uzatımı yapılacağı açıklandı.

Ödemeler 2 Yıl Sonra Başlayacak

Öğrenim kurumlarından mezun olan ya da herhangi bir nedenle okulla ilişiği kesilenler, 2 yıl sonra KYK kredilerini geri ödemeye başlayacaklar. Ayrıca ödemeler aylık taksitler halinde, öğrencinin kredi aldığı süre boyunca yapılacak.

3 Kez Erteleme Hakkı Verilecek 

KYK borcu olanlar, borç erteleme talebinde bulunduğunda, borçlunun çalışmadığına dair kanıt gerekecek. SGK üzerinden çalışmadığını ispat edenlerin kredisine ilk yıl 0, sonraki her yılda ise %10'luk bir artış uygulanarak kredi borcu hesaplanacak. İlgili yılda TÜFE'nin %10'dan az çıkması halinde ise TÜFE oranı uygulanacak. Erteleme işlemi ise totalde 3 defaya mahsus kullanılabilecek.

Taksitler Vaktinde Ödenmezse Ne Olacak?

KYK taksitinin vaktinde ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanacak. Ayrıca ödenmeyen taksitler vergi dairesine de bildirilecek. Taksitler için zaman aşımı süresinin belirlenmesi için ise son taksitin tarihi esas alınacak.