Son Dakika: Hayvan Barınağındaki Şoke Eden Olayda Yeni Karar Alındı!

Son Dakika: Hayvan Barınağındaki Şoke Eden Olayda Yeni Karar Alındı!
Sizlere de bildirdiğimiz üzere Konya'daki hayvan barınağındaki vahşetin ardından önemli bir karar alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında, olayın geçtiği barınaktaki tüm hayvanlar muayene...

Sizlere de bildirdiğimiz üzere Konya'daki hayvan barınağındaki vahşetin ardından önemli bir karar alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında, olayın geçtiği barınaktaki tüm hayvanlar muayene edilecek.

Tüm Hayvanlar Tek Tek Muayene Edilecek 

Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya'daki hayvan barınağında çalışan görevlinin bir köpeği kürekle öldürmesi üzerine harekete geçti. Sefa Çakmak ve Murat Bacak isimli iki barınak görevlisi tutuklanıp gözaltına alınırken, hayvanı öldüren Murat Bacak, önce köpeğin ona saldırdığını savunmuştu.

İfadelerin de ortaya çıkmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya'da olayın geçtiği barınakta yaşayan tüm hayvanların muayene edileceğini açıkladı.

Barınağın Kontrolleri Yapıldı

Öte yandan açılan soruşturma kapsamında harekete geçen bakanlık olayın yaşandığı barınakta gereken kontrolleri yaptı. Barınma koşulları ve kapasite anlamında barınağın yeterli olduğu tespit edilirken, hayvanların herhangi bir kötü muameleye maruz kalıp kalmadığı ise araştırılmaya devam ediyor.