Son Dakika: İçişleri Bakanı Soylu'dan İBB Terör Soruşturmasına Yönelik Açıklama!

Son Dakika: İçişleri Bakanı Soylu'dan İBB Terör Soruşturmasına Yönelik Açıklama!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'de başlatılan terör soruşturmasına yönelik açıklama yaptı.Açıklamalarındaki satır başları ise şöyle oldu: 5 kişilik bir hücre tespit edildi. Van'daki il emniyet Müdürlüğü...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB'de başlatılan terör soruşturmasına yönelik açıklama yaptı.

Açıklamalarındaki satır başları ise şöyle oldu: 

5 kişilik bir hücre tespit edildi. Van'daki il emniyet Müdürlüğü marifetiyle bir eylem daha engellenmiş oldu. Bu vesileyle hem istihbarat birimlerimize hem de aynı zamanda terörle mücadele birimlerimize hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.

26 Kasım'da burada belediyeleriyle irtibatlı çalışanları aldıkları için İstanbul, Mersin, Adana, İzmir, Ayvalık'la ilgili bir İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen soruşturma olduğunu ve bunun tamamlanması halinde dosyaların Yargı'ya gönderileceğini söylemiştim. Buradaki bilgi notlarının her birini de sizlerle paylaşmıştık. Birkaç saat önce İBB Başkanı'nın bu konudaki açıklamaları takip ettik. Elbetteki herkesin kendi hakkını savunma hakkı vardır. Bu doğal bir haktır.

Türkiye tam 40 yıldır terörle mücadele ediyor. Bu mücadeleyi bugün yapıyor değil. 40 yıl içerisinde yaşanmışlıklar, acılar, ödediği büyük bedeller var. Dolayısıyla edindiği büyük bir tecrübe var. Terörle mücadelede en büyük tehditlerden birisi terör örgütlerinin meşru alanları kullanması ve sızmasıdır. Yani illegal olan yapılarını, legal olan alanlara, meşru alanlara taşımasıdır.

Dağdaki terörle mücadele ne kadar zorsa, bu o kadar ve ya ondan biraz daha zordur. Çünkü dağdaki teröristi biliyorsunuz. Kendisini terörist olarak tanımlıyor. Ona terör örgütü tarafından yüklenmiş bir vazife. Ama içerideki teröristin vereceği zararı bilmek, kestirmek dışarıdaki terörist kadar kolay değil. Onun için devlet kararlar alır.

İmamoğlu Arayıp Yardım İstemiş! 

Konuşmalarına İmamoğlu'nun kendisini arayıp yardım istediğini söyleyerek devam eden Soylu, şunları kaydetti:

İmamoğlu beni aradı, benden yardım istedi. Bana belli bir konuda CHP beni sevmiyor. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz diye. Bir ricası da olmuştur. Ama ben kanun ne gerekiyorsa onu yaparız dedik ve yaptık da. İşine geldiği zaman alttan almasını bileceksin, diğer taraftan dönüp hareket edeceksin. Bu ikiyüzlülüktür. Kıymetli arkadaşlar bunu tarihin akışına bırakıyorum. Ömrümüz boyunca böyle bir ikiyüzlülüğe sahip olmadık.

Ayrıntılar geliyor...