Son Dakika... İstanbul Valisi İstiklal Caddesi'nde Alınacak Yeni Önlemleri Duyurdu

Son Dakika... İstanbul Valisi İstiklal Caddesi'nde Alınacak Yeni Önlemleri Duyurdu
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 'genel emir'i yayımladı.Yayımlanan genel emirde İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da gerçekleştirilen bombalı saldırıda 81 vatandaşın yaralandığı ve 6 vatandaşın da hayatını kaydettiği hatırlatıldı.Yerlikaya...

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 'genel emir'i yayımladı.

Yayımlanan genel emirde İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da gerçekleştirilen bombalı saldırıda 81 vatandaşın yaralandığı ve 6 vatandaşın da hayatını kaydettiği hatırlatıldı.

Yerlikaya tarafından yayımlanan emirde, 1400 metrelik en yoğun yaya trafiğine sahip caddelerden biri olan İstiklal Caddesi'nde faaliyet gösteren esnafların, yayaların ve tramvay ulaşımında sürekliliğin korunması gerektiği aktarıldı.

Kamu düzeni ve asayişin sağlanması konularının da kritik önem taşıdığı aktarılan emirde, caddede herhangi bir etkinliğe de yasak getirildi.

Emirde yer alan ifadelere göre, İstiklal Caddesi'nde herhangi bir amaçla işletmelerin caddeye masa, sandalye, pano ve benzeri tabelaların konulması yasaklandı. Ayrıca stand kurulumları, sergiler, seyyar satış, kültürel veya ticari etkinlikler düzelenmesi, toplu ya da bireysel sokak müzisyenliği ve performanslara kesinlikle izin verilmeyeceği belirtildi.

Ayrıca, yetkili kurum ve kuruluşların da bu emri uygulayarak, aykırı davranan kişi ve iş yerlerini denetleyeceği kaydedildi.