Son Dakika: Kabine Toplantısında Neler Konuşuldu? Emekli ve Memur Zamlarına Dair Önemli Açıklama

Son Dakika: Kabine Toplantısında Neler Konuşuldu? Emekli ve Memur Zamlarına Dair Önemli Açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın son Kabine toplantısından çıktı. Toplantı sonrası ilk açıklamalar ise gelmeye başladı.'Adımızdan Söz Ettiren Konuma Geldik' Doğal gazdaki yeni müjdelerimizi milletimizle birazdan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın son Kabine toplantısından çıktı. Toplantı sonrası ilk açıklamalar ise gelmeye başladı.

'Adımızdan Söz Ettiren Konuma Geldik' 

Doğal gazdaki yeni müjdelerimizi milletimizle birazdan paylaşacağız. 17,5 milyar lirayı bulan eser ve hizmetlerin bir kez daha Mardin'imize hayırlı olmasını diliyorum. Salı günü başkanlık ettiğimiz savunma sanayi toplantısında ülkemizin gurur kaynağı savunma sanayi projelerinde gelinen son durumu gözden geçirdik. Adımızdan söz ettiren konuma geldik.

Devletin Asgari Ücret Katkısı 250 TL'ye Yükseldi 

Geçtiğimiz günlerde asgari ücretin 8.500 TL'ye yükseldiğini açıklayan Erdoğan, devletin iş verenlere katkısının 250 TL'ye çıkarıldığını duyurdu:

Çarşamba günü ülkemize değer katan kültür sanat insanlarımızla bir araya geldik. Perşembe günü milyonlarca çalışanımızı ilgilendiren 2023 yılı asgari ücretini kamuoyuna açıkladık. Ülkemizde 2022 yılında net asgari ücret 184 liraydı. Bu rakamı 2014 yılında bin liraya 2015 yılında bin 300 liraya çıkardık. Asgari ücret önceki yıla göre yılbaşına göre yüzde yüz yükseldi. Net asgari ücret 2021'e göre 3 kat yılbaşına göre 2 kat artmış oldu. Asgari ücrete kişi başına verdiğimiz devlet katkısını da 250 liraya çıkardık. Geçtiğimiz yıl asgari ücretten alınan gelir ve damga vergilerini de kaldırmıştık. Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum.

Memur ve Emekli Maaş Artışları da Aynı Yaklaşımla Yapılacak

Öte yandan memur ve emekli maaşlarında yapılacak zamlardan da bahseden Erdoğan, şunları kaydetti:

Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız. Amacımız yılbaşından önce gündemden çıkarmak. 2024'te ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat yoluyla büyütmektir. Yılbaşından itibaren hızla aşağı inecek enflasyonun yıl sonunda yüzde 30'un altına gerileceğini ümit ediyoruz. Her mücadelemizi milletimizle birlikte verdik.