Son Dakika: KYK Burs ve Kredileri Bin 250 TL'ye Çıkarıldı!

Son Dakika: KYK Burs ve Kredileri Bin 250 TL'ye Çıkarıldı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda başarı teşvik programından bahsetti.Asgari Ücretin Yüzde 60'ına Kadar Başarı Desteği Başarı teşvik programı kapsamında, devlet...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda başarı teşvik programından bahsetti.

Asgari Ücretin Yüzde 60'ına Kadar Başarı Desteği 

Başarı teşvik programı kapsamında, devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilkokul ve ortaöğretim öğrencilerine asgari ücretin %60'ına kadar başarı desteği verileceği açıklandı.

Ayrıca, YÖK'ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteden birine girme hakkı kazanan öğrencilere de devletin yanında olduklarını hissedecekleri başarı destekleri sağlanacağının altını çizdi.

Lisans ve Önlisans Öğrencilerinin Burs ve Kredileri Bin 250 TL Oldu

Aylardır gündemden düşmeyen KYK konusunda da açıklama yapan Erdoğan, lisans ve önlisans öğrencilerinin aldığı burs ve kredi miktarlarının 850 TL'den 1250 TL'ye çıkarıldığını duyurdu.

Öte yandan Erdoğan, yüksek lisans öğrencilerinin aldığı 1.700 TL'lik burs ve kredi miktarının 2.500 TL'ye ve doktora öğrencilerinin de 2.550 TL'den 2.750 TL'ye yükseldiğini söyledi.