Son Dakika: Sözleşmelilere Kadro Düzenlemesinin Detayları Açıklandı!

Son Dakika: Sözleşmelilere Kadro Düzenlemesinin Detayları Açıklandı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan bir son dakika açıklamasına göre 3+1 modelinde istihdam edilen 227 bin sözleşmeli öğretmen, sağlık personeli ve din görevlileri, süre aranmaksızın kadroya geçirilecek!Uygulanacak...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan bir son dakika açıklamasına göre 3+1 modelinde istihdam edilen 227 bin sözleşmeli öğretmen, sağlık personeli ve din görevlileri, süre aranmaksızın kadroya geçirilecek!

Uygulanacak düzenleme kapsamında 197 bin 4B'li sözleşmeli personel, hemen kadroya geçirilecek. Öte yandan kadroya geçmek istemeyen personellerin hakları da görevleri sona erene kadar korunacak.

4 yıldan daha az süre çalışan kişilerin, bu süreyi doldurması durumunda kurumlar arasında nakli de yapılabilecek. Mahalli idarelerde karoya geçirilen sözleşmeli personeller ise sadece mahalli idareler arasında nakil olabilecek.

424 Bin Personel Memur Olabilecek 

Düzenleme kapsamında kamudaki 520 bin personelin 424 bini memur kadrolarına atanabilecek. Sözleşmeli olarak istihdam edilen personellerden yarı zamanlı ya da proje bazlı çalışanlar, yabancı uyruklular, askeri ve akademik personeller, KİT personelleri, sanatçılar, meclis danışmanları, Sağlık Bakanlığı yöneticileri ve personelleri kadroya geçiş kapsamının dışında kalacaklar.

3 Yıl Görev Yapan Memur Olabilecek 

Öte yandan kamuya giren sözleşmeli personeller, 3 yıl süreyle sözleşmeli olarak çalıştıktan sonra memur kadrolarına atanabilecekler. Atandıktan sonra ise 1 yıllık süre boyunca kurum içi ya da kurumlar arası nakil yapılamayacaklar.