Son Dakika: Suriye'de Kritik Operasyon! Bomba Patlatmaya Hazırlanıyorlarmış

Son Dakika: Suriye'de Kritik Operasyon! Bomba Patlatmaya Hazırlanıyorlarmış
Yayımlanan bir son dakika haberine göre, Suriye'de düzenlenen operasyonlarda terör örgütü olarak da bilinen DEAŞ'ın maliye emirinin de aralarında bulunduğu 18 terörist yakalandı. Şüphelilerin yakalandıkları yerde patlamaya hazır...

Yayımlanan bir son dakika haberine göre, Suriye'de düzenlenen operasyonlarda terör örgütü olarak da bilinen DEAŞ'ın maliye emirinin de aralarında bulunduğu 18 terörist yakalandı. Şüphelilerin yakalandıkları yerde patlamaya hazır 10 kg el yapımı patlayıcı ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda DEAŞ'lı kritik isim de yine teröristlerle birlikte yakalandı.

Operasyon Başarılı 

İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'nın koordine ettiği operasyonda, Cerablus ve El Bab bölgelerine operasyonlar düzenlendi. Başarılı bir şekilde tamamlanan operasyonda, çok sayıda patlayıcının kullanıma hazır halde oluşu en çok dikkat çeken detaylar arasında yer aldı.

Aksiyon Arıyorlarmış 

Operasyon kapsamında şüphelilerin propaganda, eleman temini, bilgi toplama faaliyetleri yürüttüğü ve eylem arayışı içinde oldukları belirlendi. Ayrıca, örgütün sözde 'maliye emiri' de dahil olmak üzere, toplam 13 DEAŞ mensubu ve 5 PKK mensubu yakalandı.

Patlayıcılar Ele Geçirildi 

Şüphelilerin bulundukları konumda yapılan aramalarda patlatılmaya hazır 10 kg kadar el yapımı patlayıcı bomba düzeneği ele geçirildi. Ayrıca 4 adet bomba elektronik devre kartı, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca ve 253 fişek de yine ele geçirilenler arasındaydı.