Son dakika: Türkiye'de ilk koronavirüs vakası!

Son dakika: Türkiye'de ilk koronavirüs vakası!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece yarısı canlı yayında yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasını duyurdu. Bakan Koca, akşam saatlerinde bir erkek şahsa koronavirüs şüphesiyle test yapıldığını...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece yarısı canlı yayında yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasını duyurdu. Bakan Koca, akşam saatlerinde bir erkek şahsa koronavirüs şüphesiyle test yapıldığını ve testin pozitif çıktığını, şahsın dış dünyadan tamamen izole edildiğini, şahsın yakın çevresinin de şüpheli kabul edildiğini belirtti. Bakan Koca'nın açıklamasından satır başları:

* Çin'in Vuhan kentinde 90 gün önce ortaya çıkan yeni koronavirüs pek çok ülkeye bir iki hafta içinde bulaşmasına, ardından çok hızlı bir küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye olarak süreçte başarı gösterdik. Avrupa ülkeleri bizim aldığımız sıkı tedbirleri almadılar. İnsanların ülkeden ülkeye her an hareket halinde olduğu durumda tedbirler hangi düzeyde olursa olsun bazı sonuçları önlemek maalesef mümkün değil. Eğer dünyayla olan ilişkimizi tümden kesmiş olabilseydik şu an karşınızda olmazdım. Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum.

* Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Tanı yüksek ateş ve öksürük şikayetinin araştırılması sonucu konulmuştur. Hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki bireyler gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir. Verilere göre tanı erken konulmuştur. Yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır.

* Yurt dışına lütfen zorunlu olmadıkça çıkmayalım. Bakanlığımızca belirlenen Koronavirüsten korunma kurallarına mutlaka uyalım. Yurt dışından dönenler için 14 gün kuralı. 14 gün kendilerini özellikle izole etmelerini istiyoruz. Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemelidir. Yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda düzene sokmaktır.