Amatör Spor Kulüplerine 7 Milyon 850 Bin TL Destek Verildi

Amatör Spor Kulüplerine 7 Milyon 850 Bin TL Destek Verildi
Valilik Akçakoca Salonu'nda gerçekleştirilen programda söz alan Vali Seddar Yavuz, spor altyapısına önemli yatırımlar yapıldığını ifade etti.Türkiye'de büyük gelişmeler yaşandığını, Avrupa'daki tesislerden daha iyisine...

Valilik Akçakoca Salonu'nda gerçekleştirilen programda söz alan Vali Seddar Yavuz, spor altyapısına önemli yatırımlar yapıldığını ifade etti.

Türkiye'de büyük gelişmeler yaşandığını, Avrupa'daki tesislerden daha iyisine kavuşulduğunu belirten Yavuz, bu sayede çok sayıda uluslararası organizasyona ev sahipliği yapıldığını aktardı.

Yavuz, tesisleşmenin yanı sıra özellikle milli takımlar seviyesinde ciddi uluslararası başarılar elde edilmeye başlandığını belirterek, Kocaeli'de 21 branşta 107 milli sporcumuz bulunuyor. Kocaeli aynı zamanda, Büyükşehir Belediyesinin hem kurduğu spor kulüpleriyle hem de altyapıya yaptığı yatırımlar nedeniyle bir 'spor kenti' haline geldi. Gençliğini ve çocuklarını ihmal eden hiçbir toplumun istikbalinin olmadığını hepimiz biliriz. Ancak elbette bu yatırımları yapabilmek için bir ekonomik refaha, bir anlayışa ve stratejik bir bakış açısına sahip olmamız gerekir." dedi.

Amatör spor kulüplerine hükümetin desteğinin her sene artarak devam ettiğinin altını çizen Yavuz, "Bu yıl Kocaeli'de 335 spor kulübüne 7 milyon 850 bin lira civarında desteği sağlamış olacağız. İnanıyorum ki bu destek önümüzdeki yıllarda artarak devam edecektir." şeklinde konuştu.

Vali Yavuz, amatör spor kulüpleri temsilcilerine nakdi yardımların sembolik çeklerini verdi.