Franck Ribery Sevenlerini Üzdü

Franck Ribery Sevenlerini Üzdü
Facebook'tan emeklilik kararını paylayan 39 yaşındaki Fransız futbol yıldızı Franck Ribery, “Top benim için durdu. Ama içimdeki heyecan devam ediyor. Bu harika macerada herkese teşekkürler” şeklinde yazdı.En son Serie A ekiplerinden...

Facebook'tan emeklilik kararını paylayan 39 yaşındaki Fransız futbol yıldızı Franck Ribery, “Top benim için durdu. Ama içimdeki heyecan devam ediyor. Bu harika macerada herkese teşekkürler” şeklinde yazdı.

En son Serie A ekiplerinden Salernitana forması giyen Ribery, ağustosta çıktığı iki maçtan sonra yaşadığı sakatlık sebebi ile sahalara dönememişti.

2005’te yarım sezon formasını giydiği Galatasaray’da Türkiye Kupası kazanan Ribery, 81 maçta 16 gole imza atığı Fransa Milli Takımı’yla 2006 FIFA Dünya Kupası’nda finalde kaybetti.

UEFA’nın en iyi oyuncu ödülünü 2013’ yılında kazanan Ribery, 9 lig ve bir UEFA Şampiyonlar Ligi kupası kaldırdığı Almanya temsilcisi Bayern Münih’te 425 karşılaşmada 124 kez ağları sarstı.

Almanya’da bir, Fransa’da üç kez yılın futbolcusu seçilen Ribery, Metz, Fiorentina  ve Olimpik Marsilya gibi takımlarda da oynadı.