Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor! Meteoroloji O İllerde Yaşayanları Uyardı

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor! Meteoroloji O İllerde Yaşayanları Uyardı
Kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün duyuruları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, beklenen hava tahminlerine ilişkin Meteoroloji'den uyarılar gelmeye...

Kış mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün duyuruları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, beklenen hava tahminlerine ilişkin Meteoroloji'den uyarılar gelmeye devam devam ediyor. Yapılan son açıklamaya göre, bazı illerde kuvvetli rüzgar ve fırtına riski bulunuyor.

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Aralık 2022 saat 11.00'de başlaması beklenen ve 12 Aralık 2022 saat 11.00'e kadar devam edeceği düşünülen kuvvetli rüzgar ve fırtına ihtimaline dair açıklama yaptı. Söz konusu duyuruda, Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer hamleli fırtına beklendiği belirtilirken ''Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın, Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer hamleli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın sebep olabileceği olumsuzluklara (ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

Muhtemel Riskler!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle oluşabilecek çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmesi ve ulaşımdaki aksamalar için uyarıda bulundu.