Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıkladı! 30 Haziran 2023 Tarihine Kadar Geçerli Sayılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıkladı! 30 Haziran 2023 Tarihine Kadar Geçerli Sayılacak
1 Ocak 2020'den sonra sona eren ve yenilenmeyen süreli sağlık raporlarının, Covid-19 ile mücadele sürecinde 31 Aralık 2022'ye kadar geçerli olmasına karar verilmişti. Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, süreli sağlık raporlarının...

1 Ocak 2020'den sonra sona eren ve yenilenmeyen süreli sağlık raporlarının, Covid-19 ile mücadele sürecinde 31 Aralık 2022'ye kadar geçerli olmasına karar verilmişti. Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, süreli sağlık raporlarının geçerlilik tarihinin uzatılıp uzatılmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile konuya ilişkin bilgi verdi.

Süreli Sağlık Raporlarının Süresi Uzatıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, süreli sağlık raporları ile ilgili yaptığı paylaşımda, raporların 30 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli olacağını belirtti. Bakan Koca açıklamasında ''SÜRELİ SAĞLIK RAPORLARI 30 Haziran 2023’e kadar geçerli sayılmaya devam edecek. Bilindiği gibi bu uygulama, salgınla mücadele kapsamında başlatılmıştı. Belirtilen tarihe kadar, raporlu ilaçlar eczanelerden aynı şekilde temin edilebilecek.'' ifadelerine yer verdi.

''Raporlu İlaçlar Eczanelerden Aynı Şekilde Temin Edilebilecek''

Süreli sağlık raporlarının 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatıldığını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, belirtilen tarihe kadar raporlu ilaçların eczanelerden aynı şekilde temin edilebileceğini duyurdu.