Azerbaycan Medyası Türkiye'deki Seçimleri Konuşuyor

Azerbaycan Medyası Türkiye'deki Seçimleri Konuşuyor
Türkiye'nin her zaman "kardeş ülke" olarak andığı Azerbaycan'da da 14 Mayıs seçimleri için heyecanlı bir hava hakim. 14 Mayıs'ta yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'yle ilgili bir haber hazırlayan...

Türkiye'nin her zaman "kardeş ülke" olarak andığı Azerbaycan'da da 14 Mayıs seçimleri için heyecanlı bir hava hakim. 14 Mayıs'ta yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'yle ilgili bir haber hazırlayan Azerbaycan, gündemi manşetlerine taşıdı.

Modern.az isimli Azeri haber kaynağı, seçimlerde aday olan Azerileri konu alan bir haber yazdı. Gazetenin en başta ismini verdiği aday ise ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan oldu.

Aslen Azerbaycanlı olan Sinan Oğan'a dikkat çeken gazete; Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifak Partisi ve Ülkem Partisi'nden oluşan ATA İttifakı'nı okuyuculara hatırlattı.

Gazetede yayın yapan Azerbaycanlı araştırmacı yazar, Anka Türk Birliği Başkanı ve Batı Azerbaycan Topluluğu'nu Türkiye'de temsil eden Derya Akdemir'in de milletvekili seçimlerinde aday olduğunu bildirdi.

Öte yandan haberde, Akdemir'in İstanbul 3. Bölge'den bağımsız aday olduğunu aktarırken, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) da belgelerini onayladığı belirtti.

Son olarak söz konusu haberde milletvekili seçimlerine İsmaya Novruzoca Özörmenoğlu'nun da katıldığı ve Antalya MHP listelerinden aday gösterileceğini ekledi.