Beykent Koleji Kapandı, Yönetimden Açıklama Geldi

Beykent Koleji Kapandı, Yönetimden Açıklama Geldi
Edirne'nin en köklü özel okulu olan Beykent Koleji bugün itibarıyla kapandı.

1990 yılında kurulan ve Edirne'nin en köklü özel okulu olan Beykent Koleji bugün itibarıyla kapandı.

2017-2018 eğitim öğretim yılı tamamlanmadan eğitimci ve iş adamı Ufuk Akçekaya'ya devredilen Beykent Edirne Koleji binasının kiralarının ödenmemesi sebebiyle Beykent Kolejleri Kurucusu Adem Çelik, icra yoluyla okulu tahliye ettirdi. Veliler, yılbaşından sonra kendilerinden erken kayıt sebebiyle para alındığını ve eğitim öğretim yılının ikinci döneminde öğretmenlerin derslere girmediğini belirttiler. 200'den fazla veli mağdur olduklarını ve gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını söylediler. Akşam saatlerinde okula gelen avukatlar icra memurlarıyla birlikte okulu teslim aldı, 29 yıl sonra Beykent Edirne Koleji kapılarını kapatmış oldu.

ÖĞRETMENLERDEN AÇIKLAMA

Mağdur öğretmenler adına açıklama yapan Matematik Öğretmeni Melek Akseloğlu: "Buradan mağdur öğretmenler olarak başta Sayın Valimiz Ekrem Canalp'e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Doktor Önder Arpacı ve müdür yardımcılarına seslenmek istiyoruz. Biz burada yaklaşık 50 eğitimciyiz. Hepimizin ailesi ve sorumlulukları var. Yaşamını devam ettirmek için hakkımızı ve emeğimizin karşılığını almamız gerekiyor. Bizim dışımızda okulun bünyesinde bulunan çalışanlar da bizim gibi mağdur durumda. Yaşadığımız bu sürecin netleşmesini istiyoruz. Son olarak, Beykent Okulları'nın kurucusu ve Beykent markasının yaratıcısı olan Adem Çelik'in bizim sesimizi duymasını istiyoruz. Frençayzing (Franchising) anlaşma imzalanmasından sonra öğretmenlerin Balkan A.Ş. ile anlaşma yapması konusunda Beykent A.Ş., öğretmenlerin mağdur olmayacakları konusunda güvence vermiştir. Ancak öğretmenler, maaşlarının ödenmemesi üzerine yasal haklarını kullanmaya başlamıştır. Beykent A.Ş. sessizliğini koruyarak evlerine haciz gelen, ev kiralarını ödeyemeyerek zor durumda kalan öğretmenlerle görüşme yoluna dahi gitmemiştir. Beykent Kolejindeki bütün öğretmenler ve onların aileleri mağdur edilmiştir." dedi.

OKUL YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA: "HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

Gece yarısında doğru Beykent Kolejleri tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Beykent Kolejleri isim hakkı sahibi Adem Çelik anlamadığımız bir şekilde bizimle her türlü iletişimi kesmiş ve 7 milyon TL paramızı almıştır. Bizi sadece kiracısı olarak görmüş ve bizi engelleme adına her türlü aksiliği yapmıştır. Bizler eğitimi ticaret olarak görmemekteyiz. Eğer öyle görseydik, 20'ye yakın öğretmenimizin çocuklarını %100 burslu okutmazdık. Çok acıdır ki en çok bu burslu okuttuğumuz öğretmenlerimiz bizi üzmüşlerdir. Hakkımızı çocuklarına helal ediyoruz ama bu öğretmenlerimize etmiyoruz. Ayrıca Edirne'de Milli Eğitimdeki 2-3 üst düzey yetkili, Valinin adını kullanarak okuldaki düzeni bozmuşlardır. Okula defalarca müfettiş yollamışlar ama ruhsatı olmayan okulların kayıt almasına müsaade etmişlerdir. Bu ruhsatsız okullara gidecek müfettişi yanlış adreslere yollayarak devletimizi ve kamuoyunu kandırmışlardır. Takdir, vicdan sahibi insanlarımızındır. Bu süreçle ilgili veli ve öğretmenlerimizi mağdur etmeyeceğiz. Verdiğimiz 7 milyon TL alıp ödemeleriniz yapılacaktır. Ne diyelim biz hep iyi niyetliyiz. Zahirde kaybetmiş gözüksek de hainlik, hile, kandırmaca yapmadık ve kazandık. Bu durumdan yararlanarak öğretmen ve öğrencilerimizi organize edenleri de kamuoyu vicdanına havale ediyoruz."