Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı Geldi

Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı Geldi
Meteoroloji tarafından yapılan son güncel tahminlere göre ülkenin doğu, iç ve kuzey kesimlerinin çok ve parçalı bulutlu, Karadeniz kıyıları ile Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinin yağmurlu, Ardahan çevreleri...

Meteoroloji tarafından yapılan son güncel tahminlere göre ülkenin doğu, iç ve kuzey kesimlerinin çok ve parçalı bulutlu, Karadeniz kıyıları ile Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinin yağmurlu, Ardahan çevreleri ile Karadeniz’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin ise açık ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Beklenen yağışların Artvin, Rize, Giresun çevreleri ve Trabzon'un doğu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği öngörülüyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece düşeceği, iç kesimlerde 1 ila 3 derece yükseleceği, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların Trabzon'un doğu ilçelerinin kıyılarında, Rize, Artvin ve Giresun çevrelerinde kuvvetli yağmur(21 – 50 kg/m2 ), iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Kar yağışları ile beraber buzlanma ve ulaşımda aksamlar gibi yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi ve vatandaşlar bu konuda uyarıldı.