Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Önce Meteoroloji Sonra AFAD Uyardı

Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Önce Meteoroloji Sonra AFAD Uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Marmara Bölgesi ve Kıyı Ege'ye yönelik yapılan uyarıdan sonra AFAD da bir uyarıda bulundu. AFAD;  İzmir, Çanakkale, Aydın ve Manisa çevreleri ile Balıkesir'i beklenen yağışlar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Marmara Bölgesi ve Kıyı Ege'ye yönelik yapılan uyarıdan sonra AFAD da bir uyarıda bulundu. AFAD;  İzmir, Çanakkale, Aydın ve Manisa çevreleri ile Balıkesir'i beklenen yağışlar konusunda uyardı.

AFAD İl İl Uyarı Yaptı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bazı illere yönelik hava durumuna ilişkin uyarılar yaptı.

AFAD tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda "Çanakkale, İzmir, Manisa ve Aydın çevreleri ile Balıkesir'in güneyinde kuvvetli; Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir'in doğusu ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan AFAD uyarı yaptığı bölgelerde yaşayan vatandaşlara yönelik mesaj gönderimi de yaptı. AFAD'ın yolladığı mesajda "Meteorolojiye göre yarın kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor. Sel, yıldırım, ağaç devrilmesi ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olun" denildi.