Bu sabah Meclisten geçti! Emekli olanlara ve asgari ücretli çalışanlara 20.000 TL ödenecek

Bu sabah Meclisten geçti! Emekli olanlara ve asgari ücretli çalışanlara 20.000 TL ödenecek
Başvuru sırasında kimlik belgeniz olması zorunludur. Asgari ücretliler bağlamında planlanan bu düzenlemeye göre asgari ücretlilere tam 20 bin TL ödeme yapılması gündemde! Peki, bu kapsamda hangi ödenekler sağlanacak?Cumhurbaşkanı'nın...

Başvuru sırasında kimlik belgeniz olması zorunludur. Asgari ücretliler bağlamında planlanan bu düzenlemeye göre asgari ücretlilere tam 20 bin TL ödeme yapılması gündemde! Peki, bu kapsamda hangi ödenekler sağlanacak?

Cumhurbaşkanı'nın onayı ile emeklilere ve asgari ücretli çalışanlara yapılacak yardımlar 2022 senesi itibari ile arttı. Belirlenen yardımlardan faydalanabilmek için yapmanız gereken Alo 144 Sosyal Yardım Hattı'nı arayabilirsiniz. Böylece süratli bir şekilde destek paketinden yararlanabilirsiniz!

https://edirnejethaber.com/cumhurbaskani-erdogan-aciklandi-asgari-ucrete-ara-zam-7100-tlye/

Ödenekler Açıklandı 

İşe yönlendirme teşviki adı altında 19 - 56 yaş aralığına sahip vatandaşlara yol parası, tıraş ücreti gibi şahsi gereksinimlerini gidilebilmesi suretiyle parasal destek sağlanacak. Bu ödenek senede en çok 3 kez verilecektir. 20 lira ile 100 lira arasında değişecektir.

İhtiyaç sahiplerinin evlerini yapıp onlara binmesi ya da eşyalarını tamamlayabilmesi için barınma yardımı yapılıyor. Prefabrik ev almak için 30 bin lira, betonarme ev almak için 40 bin lira, ev onarımı için 20.000 lira, eşya desteği için ise 5.000 lira yardım yapılıyor.

İŞKUR yönlendirmesi ile işe başlayan vatandaşlara bir defaya mahsus olmak üzere asgari ücretin üçte biri oranında ödeme yapılacaktır. Elektrik tüketim desteği altında elektrik faturasının belirli bir bölümünü devlet karşılayacaktır. Hanede yaşam sürdüren vatandaş sayısına göre bu ödeme 70 lira ile 135 lira arasında değişecektir.

https://edirnejethaber.com/emekliye-memura-asgari-ucretliye-ara-zam-maasi-noktasi-virgulune-degisiyor/