Buray, Enez'i Salladı

Buray, Enez'i Salladı
13 yıl aradan sonra 23'üncüsü düzenlenen Enez Av ve Balık Festivalinin ikinci gününde Enez, Buray ile sallandı.

13 yıl aradan sonra 23'üncüsü düzenlenen Enez Av ve Balık Festivalinin ikinci gününde Enez, Buray ile sallandı. Buray, şarkılarıyla konsere katılan vatandaşlara eğlenceli dakikalar yaşattı. Özellikle gençler Buray'ı daha yakından görebilmek için birbirleriyle yarıştı.

Edirne'nin Enez ilçesinde 23'üncüsü düzenlenen Enez Av ve Balık Festivalinin ikinci günü, Gençlik Parkı'nda 6 çocuğun belediye tarafından sünnet ettirilmesiyle başladı. Saat 15.00'de Enez Belediye Başkanlığı meclis salonunda çevre paneli düzenlendi. Çevre panelinde İstanbul Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Beytullah Özkan, Yrd. Doç. Dr. Necmettin Güler, Yrd. Doç Dr. Çiğdem Gürsoy Gaygusuz, Yrd. Doç. Dr. Özcan Gaygusuz ve Dr.Uğur Üzer, Enez’in flora ve faunası hakkında bilgiler verdi. Slaytlar eşliğinde kuşların göç yolları, Enez’de yaşayan farkı hayvan ve bitki türleri, soyu tükenmekte olan canlılar hakkında açıklamalar yaptılar ve katılımcılara doğanın korunması ve bunun nasıl yapılabileceği hakkında bilgiler verdiler. Enez ve Gala Gölü civarının üniversitelerin uygulama ve araştırma çalışmaları için çok uygun olduğuna adeta üniversitelerin arka bahçesi olduğuna vurgu yaptılar.

Akşam yemeği, Enez’i ziyaret eden misafirlerle birlikte İstanbul Üniversitesi Kampında Türk Hava Kurumu Enez Şubesi tarafından düzenlenen paramator gösterileri eşliğinde yenildi.

Akşam programında ilk olarak Lalapaşa Belediyesi Halk Dansları Grubu ve Bulgaristan’ın Filibe şehrinden katılan folklor ekibi gösterilerini sergiledi. Ardından Yunanistan’ın Gümülcine şehrinden gelen müzik grubu vatandaşlara eğlenceli dakikalar yaşattı. İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve ve Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı yurt içinden ve yurt dışından katılan folklor ekiplerine teşekkürlerini dile getirdiler.


BURAY, ENEZ'İ SALLADI

Geceye gençlerin gözdesi Buray damgasını vurdu. Buray, şarkılarıyla konsere katılan vatandaşlara eğlenceli dakikalar yaşattı. Özellikle gençler Buray’ın şarkılarına eşlik etmek ve kendisini daha yakından görebilmek için birbirleriyle yarıştılar.

Gecenin sonunda, festivale katılan folklor ekiplerine ve sanatçılara plaketleri Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı tarafından takdim edildi. EJH

VİDEOLAR İÇİN TIKLAYIN...