DSİ Eleman Alımı Yapacak! DSİ Başvuru Şartları Belli Oldu

DSİ Eleman Alımı Yapacak! DSİ Başvuru Şartları Belli Oldu
Kamu kurumları İŞKUR üzerinden personel alımı yapmaya devam ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) de İŞKUR üzerinden en az lise mezunu olmak şartı ile personel alıyor. DSİ personel alımının detayları açıklandı. DSİ başvuruları...

Kamu kurumları İŞKUR üzerinden personel alımı yapmaya devam ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) de İŞKUR üzerinden en az lise mezunu olmak şartı ile personel alıyor. DSİ personel alımının detayları açıklandı. DSİ başvuruları 19-23 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak.

DSİ Hangi Kadrolarda Personel Alacak?

Devlet Su İşleri (DSİ) için yayımlanan ilanda puantör kadrosunda 5 daimi işçi alımı yapacak. Alımların 4 tanesinin engelli, 1 tanesinin de terör mağduru kadrosunda olacağı belirtildi.

DSİ Başvuruları Nasıl Yapılacak? DSİ Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Başvurular İŞKUR üzerinden online yapılacak. 19 Eylül'de başlayan başvurular 23 Eylül'de sona erecek.

DSİ Başvuru Şartları Neler?

1- T.C. vatandaşı olmak.

2- Son başvuru tarihinde 18 yaşını tamamlamış olmak.

3-Askerlikle ilişiği olmamak (fiilen yapmış, muaf veya tecilli olmak).

4-Samsun ilinde ikamet eden kişiler başvuru yapabilecektir. Adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınacaktır. Başvuru süresi içerisinde ikametini Samsun’a taşıyan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

5- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

6- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5’inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

7- Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ya da gruplara veya terör örgütlerine üyeliği bulunmamak.

8-Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak.

9-Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

10-Açık iş pozisyonları için sınav yapılacaktır. Sınava katılmaya hak kazanacak adaylar Noter huzurunda kura çekimiyle belirlenecektir.

Samsun İş Kurumu'nca Bölge Müdürlüğüne gönderilen listede bilgileri bulunan başvuru sahiplerinin tamamının yer alacağı listelerden açık işgücü sayısının 4 katı asil aday, 4 katı yedek aday kura sonucu belirlenecektir.

Kura çekilişi 30 Eylül 2022 tarihinde 09:00 da DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda (Bahçelievler Mahallesi, İstiklal Caddesi, No:148 İlkadım / SAMSUN) yapılacaktır. Kura çekimini izlemek isteyen adayların ülkemizi etkisi altına alan COVİD-19 salgını nedeniyle mesafeli oturma sistemine ve hijyen kurallarına uyması zorunludur. Kura çekimi sonucunda sınava girmeye hak kazananların listesi DSİ 7. Bölge Müdürlüğü resmi internet sayfasında (bolge07.dsi.gov.tr) tebliğ mahiyetinde yayınlanacaktır.

11-Sınav tarih, saat ve yeri daha sonra DSİ 7. Bölge Müdürlüğü resmi internet sayfasında (bolge07.dsi.gov.tr) tebliğ mahiyetinde duyurulacak, adayların adresine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Engelli Kadrosu İçin

– Lise ve dengi okul mezunu olmak

– 31 yaşından gün almamış olmak

Terör Mağduru/Eski Hükümlü Kadrosu İçin

– En az lise en fazla lisans mezunu olmak

– 36 yaşından gün almamış olmak