e-Devlet Sisteminde Biriken Paranızı Alabilirsiniz! Hemen Kontrol Edin

e-Devlet Sisteminde Biriken Paranızı Alabilirsiniz! Hemen Kontrol Edin
e-Devlet’te yer alan bir ödeme alma yöntemi daha ortaya çıktı. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları, e-Devlet'ten parasını alabiliyor.Bireysel emeklilik fon paylarının saklandığı kuruluş olan İstanbul Takas ve Saklama...

e-Devlet’te yer alan bir ödeme alma yöntemi daha ortaya çıktı. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları, e-Devlet'ten parasını alabiliyor.

Bireysel emeklilik fon paylarının saklandığı kuruluş olan İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (TAKASBANK) katılımcıların parasını bünyesinde bulunduruyor ve buradaki para e-Devlet üzerinden sorgulanarak hesabınıza aktarılabiliyor.

BES TAKASBANK Sistemi Nedir?

Bireysel emeklilik sistemi katılımcılarının hesaplarına yatırılan devlet katkısı fon, adet ve tutar bilgileri TAKASBANK sisteminde bulunuyor.  TAKASBANK üzerinden kesilen bütün bireysel emeklilik tutarlarını görebilir ve paranızı alabilirsiniz.

TAKAS İstanbul sitesinde yer alan BES butonu ile sisteme katılım sağlanabiliyor.

BES’in Açıklaması da Şu Şekilde:

“Bireysel Emeklilik Fon Payları Yönetimi Hizmeti; özetle, Bireysel emeklilik sistemi katılımcılarına Takasbank nezdinde alt hesap açılması, bireysel emeklilik fon paylarının oluşturulması, katılımcı alt hesaplarına dağıtımı ve saklanması, devlet katkısı tutar ve fon paylarının katkı payı ödemelerinden ayrı olarak takibi, katılımcıların fon paylarına ilişkin yetkili mercilerden gelen takyidat taleplerinin işlenmesi ve katılımcılara Takasbank sicil numarası tahsis edilmesi işlemleridir.”

TAKASBANK Üzerinden Para Aktarma

Eğer bireysel emeklilik sistemi katılımcısıysanız e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Güncel şifreniz ile e-Devlet’e giriş yapıp arama butonuna “TAKASBANK” yazmanız yeterli.

Sonrasında Bireysel Emeklilik Bilgilendirme İşlemleri kısmına tıklayınız.

Çıkan sayfada “BES katılımcı bilgisi bulunamadı” diyorsa alacağınız herhangi bir ödeme de yoktur. Ancak siz de BES’e kayıtlıysanız, önünüze çıkan sayfada “Toplu Bakiye Sorgula” kısmı ve oradan “Sorgula”ya tıklayarak BES katılımcılığı süresince sizden kesilen miktarı görebilirsiniz.

Daha sonra bankayı arayarak e-Devlet’te görünen miktarın tarafınıza iadesini talep etmeniz yeterli. Mevcut tutar belirli iş günü içinde hesabınıza yatmış olur.