Edirne'ye 8 Gökdelen

Edirne'ye 8 Gökdelen
Edirne Belediyesi Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Edirne’ye 8 adet gökdelen dikileceği dikkat çekti.

Edirne Belediyesi Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Edirne’ye 8 adet gökdelen dikileceği dikkat çekti. Henüz hayata geçirilmeyen projenin çizimleri sosyal medyada paylaşılıyor.

Harita ve Kadastro Mühendisi Yılmaz Eren, Edirne Belediyesi Menzilahır Mahallesi ve Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projelerini sosyal medya hesabından paylaştı. Eren’in paylaşımlarına göre, kentsel dönüşüm kapsamında Menzilahır Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde iki üç katlı evler yapılacak. Projelerde dikkat çekenlerden biri de Eski Sanayi Sitesi’nin kentsel dönüşüme uğraması halinde 8 adet gökdelen dikileceğini gösteren proje oldu. Eren’in sosyal medya paylaşımları bazı vatandaşların dikkatini çekerken, vatandaşlar projelerle ilgili fikirlerini de paylaştılar. Menzilahir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili yorum yazan vatandaşlardan Ramazan Oğuz Aksal, projeyi "F tipi koğuş projesi" olarak tanımlarken: "Bunu tasarlayan mimarın diplomasını geri almak lazım. Menzilahır Mahallesi çok eğimli bir arazi olup orada mimar, bodrum evleri gibi teraslı harikalar yaratır. Eğer doğruysa; Edirne Belediyesi, F tipi koğuş projesinden vazgeçmeli." ifadelerine yer verdi.

Eren’in paylaştığı Eski Sanayi Sitesi kentsel dönüşüm projesi ile ilgili ise yurttaşların bir kısmı tepki gösterirken, bir kısmı ise "Güzel olur" yorumunda bulundu. Projeyle ilgili fikirlerini açıklayan Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Ziya Gökerküçük, iktidarı ele alanın aynı projeleri hayata koyduğunu söyleyerek: "Nedir bu iş? Kenti hangi siyasi yapı koruyacak bu gidişle? Kentliler korumakta kararlı olsun. Başka çare yok." sözlerine yer verdi. EJH

Gündem Gazetesi