Format Değişiyor: Söz Çocukların Olacak

Format Değişiyor: Söz Çocukların Olacak
Edirne Kent Konseyi, nisan ayında toplantı formatını değiştirerek günü de sözü de çocuklara verecek.

Edirne Kent Konseyi (EKK), nisan ayında toplantı formatını değiştirerek günü de sözü de çocuklara verecek. EKK tarafından her ayın son çarşamba günü yapılan toplantılardan nisan ayı toplantısı, sözün çocuklara verilecek olması sebebiyle tatil günü olan cumartesiye alındı.

Nisan ayının önemli haftası olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası kapsamında etkinlikte sözün çocuklara verileceğini açıklayan EKK Yürütme Kurulu Başkanı Ziya Gökerküçük, toplantıda sadece çocukların konuşmasına olanak sağlanacağını belirtti. Edirne'nin 'çocuk dostu kent' olmasına katkı sunmayı amaçladıkları bu etkinliğe her kesimde çocuklara söz vermeye çalışacaklarını ifade eden Gökerküçük, "Dünyanın ilk çocuk bayramı ile ödüllendirilen çocuklarımızın kentimiz ile ilgili hayallerini, yaşadıkları sorunları, idarecilerden ve biz büyüklerden bekledikleri talep ve dilekleri seslendirmelerini sağlamaya çalışacağız." dedi.

Çocukların konuşacağı toplantıya büyüklerin ve idarecilerin dinleyici olarak katılacağını ve bu nedenle çocuklarla ilgili resmi kurumları da etkinliğe davet edeceklerini söyleyen Gökerküçük, "Çocuklarımızın özgürce konuşmalarını dinlemek ve dersler çıkarmak adına herkes etkinliğe davetlidir. Çocuk dostu kent; çocuk haklarının saygı gördüğü ve bu hakların belediye politikalarına, süreçlerine, programlarına ve bütçelerine yansıdığı yerlerdir. Bu nedenle kentimizde çocuklarımızın yaşamsal kolaylığını sağlayabilecek olanaklar yaratmalıyız. Bu talebi dile getireceğimiz etkinlikte herkesi bir arada görmekten mutlu olacağız." açıklamasında bulundu.

29 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 14.00'de Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde gerçekleşecek olan etkinlik, Edirne Belediyesinin ve Edirne Çocuk Hakları Derneğinin katkılarıyla EKK Çocuk Çalışma Grubu tarafından düzenlenecek.

EJH