10 Bin Kişi 'Edirne Sofrası'nda Oruç Açtı

10 Bin Kişi 'Edirne Sofrası'nda Oruç Açtı
Saraçlar Caddesi'nde kurulan 'Edirne Sofrası'nda yaklaşık 10 bin kişi oruç açtı.

Edirne Belediyesinin Saraçlar Caddesi'nde kurduğu 'Edirne Sofrası'nda 780 masada yaklaşık 10 bin kişi oruç açtı.

İftar yemeğine Edirne Valisi Günay Özdemir, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, Edirneliler ve Kadir Gecesi'ni Edirne'de geçirmek için Edirne'ye gelen vatandaşlar katıldı.

İftar öncesinde açıklama yapan Gürkan, 10 bin kişi ile birlikte aynı anda iftar yapacaklarını belirterek: "Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz Edirne Sofrası'nı yine Kadir Gecesi'nde Saraçlar Caddesi'nde kurduk. 780 masamız var ve hepsi dolu. Edirne Valiliğimizin kurduğu iftar çadırında da Edirne Belediyesi olarak iftar veriyoruz. Yaklaşık 10-11 bin kişiye iftar vermiş oluyoruz. Bütün hemşehrilerimizin, bütün milletimizin yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı'nı kutluyor, Kadir Gecesi'nin mübarek olmasını diliyorum." sözlerine yer verdi.

Ezanın okunmasıyla birlikte orucunu açan vatandaşlar, Edirne Müftülüğü duahanı Nuri Böcekbakan eşliğinde şükür duası etti. Edirne Jet Haber