16 Bin Evin Elektriği Çöpten Üretilecek

16 Bin Evin Elektriği Çöpten Üretilecek
Edirne'de 16 bin evin elektriği çöplerden üretilecek.

Yaklaşık 1 yıl önce faaliyete geçen Edirne Katı Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nde elektrik üretimine başlanacak. İlk etapta 16 bin evin elektriği bu tesiste üretilecek.

3 Kasım 2017 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Edirne Katı Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri, 25 Kasım 2018 tarihinde düzenlenecek törenle birlikte elektrik üretimine başlayacak. Ankara'ya giden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, elektrik üretimine başlangıç için düzenlenecek törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da davet etti.

[irp posts="13670" name="Kılıçdaroğlu Edirne'ye Geliyor"]

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "3 Kasım 2017 tarihinde vahşi depolamaya son vererek açılışını yaptığımız yeni çöplüğümüzden elektrik üretimine başlayacağız. 25 Kasım 2018'de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açılışımızı yapıyoruz." dedi.

Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nde ilk aşamda 16 bin, ikinci aşamada ise 30 bin evin elektrik ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.