17 Ay Sonra Trafik Cezası Geldi

17 Ay Sonra Trafik Cezası Geldi
EDS ile kesilen trafik cezasının kendisine 17 ay sonra tebliğ edildiğini belirten Önkal Kılavuz, uygulamanın yanlışlığından dolayı dava açtığını belirtti.

Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile kesilen trafik cezasının kendisine 17 ay sonra tebliğ edildiğini belirten Önkal Kılavuz, ana yollarda ve E-5 yollarında EDS'leri yanlış bulduğunu söyledi.

CHP Edirne 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı Önkal Kılavuz, yaşadığı olayla ilgili bir açıklama yaptı. 2 Haziran 2016 tarihinde Edirne Sulh Ceza Hakimliğine dava açtığını belirten Kılavuz; cezaya değil, yanlışlığa karşı dava açtığını söyledi. Geçen yıl elektronik radar uygulamasının kaldırıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür ettiğini hatırlatan Kılavuz: "59 EL ... plakalı aracımla 15.03.2016 tarihinde D-100.03 karayolu Yamanlar önünde 85 km hızla giderken radara girmişim ve 199 TL ceza kesilmiş. Bu ceza 17 ay sonra 16.09.2017 tarihinde bana tebliğ ediliyor. Daha önce tebliğ edilseydi ceza ödenip devlet zarar etmeyecekti. Yine aynı şekilde 34 JG ... plakalı aracımla Malkara-Tekirdağ karayolunda 52 km ile radara girmişim ve 206 TL ceza uygulanmış. Keşan-Gelibolu (Evreşe Sapağı), Keşan-Malkara (Merkez) gibi E-5 yollarında bu EDS'leri vatandaş olarak yanlış buluyorum. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ikinci bir teşekkür için incelenmesini talep ediyorum." dedi.

Keşan Volkan Gazetesi