2023 YKS Ne Zaman Yapılacak? YKS 2023 Tarihine İlişkin Araştırmalar Devam Ediyor!

2023 YKS Ne Zaman Yapılacak? YKS 2023 Tarihine İlişkin Araştırmalar Devam Ediyor!
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ne zaman yapılacağı, sınava girecek milyonlarca kişi ve aileleri tarafından merak ediliyor. ÖSYM geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 17-28...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ne zaman yapılacağı, sınava girecek milyonlarca kişi ve aileleri tarafından merak ediliyor. ÖSYM geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 17-28 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşeceğini açıklamıştı ancak seçim takvimi ile sınavın denk gelmesinden dolayı sınav tarihine dair açıklama geri çekilmişti. Bu kapsamda, sınav tarihine ilişkin yapılacak açıklamalar pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor.

YKS 2023 Ne Zaman Yapılacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ne zaman yapılacağına ilişkin henüz açıklama yapılmadı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sınav takvimiyle seçim takviminin prensip olarak üst üste gelmeyeceğini belirtmişti. Bu nedenle, önümüzdeki haftalarda Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın tarihi ile ilgili ÖSTM tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

YKS Ne Zaman Yapılacaktı?

ÖSYM, sınav takvimine ilişkin geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, Temel Yeterlik Testi (TYT) 17 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran'da yapılacağını belirtmişti ancak sınav takvimi ile seçim takviminin çakışması nedeniyle açıklama geri çekildi. Önümüzdeki haftalarda sınav takvimine dair kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor.