23 Nisan Kutlama Mesajları

23 Nisan Kutlama Mesajları
EDİRNE VALİSİ GÜNAY ÖZDEMİRDünyada ilk defa çocuklara armağan edilen bayram olma özelliğini taşıyan ve tüm dünya çocuklarının ülkemizde buluştuğu gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın mutluluğunu...

EDİRNE VALİSİ GÜNAY ÖZDEMİR

Dünyada ilk defa çocuklara armağan edilen bayram olma özelliğini taşıyan ve tüm dünya çocuklarının ülkemizde buluştuğu gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı olan bugünü sadece bizim çocuklarımıza değil tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir. Dünyanın geleceğini şekillendirecek olan çocuklar arasındaki karşılıklı dostluk, sevgi ve saygı duygusunun aşılanmasını sağlayan bu bayram ile Büyük Önder, daha o günlerde uluslararası dostluğa ve barışa giden yolun çocukların elinde yükseleceğini öngörmüştür.

Bu vesileyle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Ulusal Kurtuluş Mücadelesi uğrunda canını verenleri minnetle anıyor, tüm dünya çocuklarının ve bütün ulusumuzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.


EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI RECEP GÜRKAN

Bir insanın anavatanı çocukluğudur. Biz çocuklarımızın anavatanına sevgi tohumları ekmek istiyoruz. Hiç kuşkusuz ki çocuklarımızın yüreklerindeki sonsuz sevgi ve hoşgörü, barışın temellerini oluşturacak. Bugünün mutlu çocukları; en çok ihtiyacımız olan mutluluğu, barışı ve hoşgörüyü tüm dünyaya yeniden kazandıracak. Atatürk’le, demokrasiyle, cumhuriyetle nefes alan bir kentin geleceğe umutla bakan çocuklarımızın ve tüm Edirnelilerin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gururla kutluyorum.


EDİRNE TİCARET VE SANAYİ ODASI

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milli bayram olmanın ötesinde bütün dünyada evrensel bir özellik kazanmıştır. Türk ve dünya çocuklarının kutladığı bu anlamlı günün, geleceğimizin teminatı olan yeni nesillere daima mutluluk, huzur ve başarı getirmesi temennisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor çocuklarımıza sağlıklı ve mutlu bir gelecek diliyoruz.


CHP EDİRNE İL BAŞKANI FEVZİ PEKCANLI

Mustafa Kemal Atatürk, "Türk Milletinin geleceği, bugünkü çocukların doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmiyle büyük ve parlak olacaktır." sözüyle çocuklarımıza olan güvenini ortaya koymuştur. Ulusal bağımsızlığımıza kavuştuğumuz 23 Nisan 1920 tarihinde açılan TBMM’nin 98. yıldönümünü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bu anlamlı günü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Çocuklarımızın çocukluklarını yaşayacağı, barış kardeşlik ve dayanışma duygularıyla gelecek kaygısı duymayacakları bir ortamda büyümeleri dileğimle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum.