24. Enez Av ve Balık Festivali'ne Yoğun İlgi (Foto Galeri)

24. Enez Av ve Balık Festivali'ne Yoğun İlgi (Foto Galeri)
Edirne'nin Enez ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Enez Av ve Balık Festivali yoğun ilgi gördü.

Edirne'nin Enez ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Enez Av ve Balık Festivali yoğun ilgi gördü. Trap atışları ve su sporları yarışmalarının yanı sıra Cumhuriyet Meydanı'nda 3 gün konserler düzenlendi.

20-21-22 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen 24. Enez Av ve Balık Festivali, ilk gün saat 18.30'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Ardından Lalapaşa Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ilgiyle izlendi. Festival kervanında Enez Belediyesine ait tüm araçlar geçiş yaptı. Enez Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Gençlik Parkı'nda resim sergisi düzenlendi. Festivale katılan tüm vatandaşlara ızgara balık ikram edildi. İlçe dışından gelen misafirlere ise İstanbul Üniversitesi sosyal tesislerinde akşam yemeği verildi. Akşam yemeği sırasında Türk Hava Kurumu tarafından motorlu yamaç paraşütü gösterisi yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda saat 21.30'da başlayan konserlerde Beyza Durmaz ve TRT sanatçısı Ayşen Birgör sahne aldı.

Festivalin ikinci günü (21 Temmuz Cumartesi), Gençlik Parkı'nda düzenlenen sünnet şöleniyle başladı. Enez ve köylerinden toplam 10 çocuk için yapılan sünnet şöleninde Kaymakam Elif Canan Tuncer Ersöz ve Belediye Başkanı Abdullah Bostancı çocuklara hediyeler verdi. Arından çevre paneli ve çevre gezisi yapıldı. Panel konuları arasında denizlerdeki kayıp av araçları ile bu araçların denize ve deniz canlılarına zararları, Türkiye genelinde ve bölgemizdeki bitki çeşitliliği, endemik bitkiler ve korunmasının yolları ile Enez Kaymakamlığı tarafından Enez sahilinde yapılması planlanan yapay resifler yer aldı. Cumhuriyet Meydanı'nda saat 21.30'da başlayan konserlerde Derya&Belma ikilisi, Burcu Demirtaş ve Kıraç sahne aldı. Enez'de yakalanan 10 kilogramlık sinarit balığı açık artırmaya çıkarıldı ve açık artırmayı Enez halkından 'Debreli Hasan' kazandı. Geceye damgasını vuran Kıraç; Enez'den, ilçe ve il dışından festivale katılanlara coşkulu anlar yaşattı. İzleyenler tüm konser boyunca Kıraç'a eşlik etti.

Festivalin son günü (22 Temmuz Pazar), saat 12.00'deki trap atışları yarışmalarıyla başladı. Profesyonel trapta Hüseyin Çiroz, amatör trapta Şener Tuncalı, tek kurşun atışlarda Özcan Bozdoğan ve havalı tüfek atışlarında Atalay Akdere birinci oldu. Ardından Enez Limanı'nda yapılan su sporları yarışmalarında 100 metre yüzmede Mikail Aslan birinci, Malik Aslan ikinci ve Nihad Cengiz üçüncü oldu. 200 metrede Mikail Aslan birinci, Tuğçe Aslan ikinci ve Orhun Köylü üçüncü oldu. Cumhuriyet Meydanı'nda saat 21.30'da başlayan konserlerde Bahar Gelir, Sevtuğ Kasapbaşoğlu ve Simge Sağın sahne aldı. Gece sonunda, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Edirne Jet Haber