3 İl İçin Deprem Uyarısı! Uzmanlardan Dikkat Çeken Açıklamalar

3 İl İçin Deprem Uyarısı! Uzmanlardan Dikkat Çeken Açıklamalar
Ülkemizde faciaya sebep olan depremlerden sonra gözler uzmanların uyarılarına çevrildi. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin başka bölgelerde de deprem riskini artırdığını söyleyen uzman isimler, 3 noktayı daha işaret...

Ülkemizde faciaya sebep olan depremlerden sonra gözler uzmanların uyarılarına çevrildi. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin başka bölgelerde de deprem riskini artırdığını söyleyen uzman isimler, 3 noktayı daha işaret etti.

Uzmanlar meydana gelen büyük depremlerin başka noktaları da tetiklediği görüşünü paylaştı. Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Prof. Dr. Samet Arslan, Show Haber'e konuştu ve İzmir, Bingöl ve Bolu deprem riski altındaki bölgeler olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Pampal'dan İllere İlişkin Deprem Açıklaması

Prof. Dr. Süleyman Pampal bu deprem sırasında civarda yaşanan örselenmeye dikkat çekti ve "Şu anda Hatay'dan güneye doğru, Ölüdeniz fayı, Ortadoğu, Suriye, Lübnan ve İsrail maalesef topun ağzında" dedi.

Pampal'ın dikkat çektiği diğer iller ise Bolu ve İzmir oldu. Pampal, "Bolu'nun hem zemin olarak iyi değil hem de kırılmamış bir parça var" diyerek uyardı.

Pampal, İzmir'deki tehlikeye de dikkat çekerek "Körfez'den, Mustafakemalpaşa'dan doğuya doğru uzanan İzmir fayı var" dedi.

Prof. Dr. Samet Arslan ise Hatay merkezli depremin Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremden bağımsız, tetiklenen bir deprem olduğunu belirtirken başka bir fayda yaşandığını ifade etti ve şu ifadeleri kullandı:

"Adana'ya çok yakından geçip, Akdeniz'e gidip, Kıbrıs'ın güneyinden Ege bölgesine doğru gidiyor. Kıbrıs'ta kayıtlarda 7.2, 7.3'e kadar depremler olmuş."

Depremin kuzey batı yönünde bir hareket başlattığını söyleyen Arslan, Bingöl ve çevresinin risk altında olduğunu söyledi.