31 Aralık'a Ertelendi

31 Aralık'a Ertelendi
Kredi ve banka kartı kullanarak internetten alışveriş yapmak isteyenlerin bankalara onay vermesi gerekiyor. Onay vermek için belirlenen son tarih 17 Ağustos'tan 31 Aralık'a ertelendi.

Kredi ve banka kartı kullanarak internetten alışveriş yapmak isteyenlerin bankalara onay vermesi gerekiyor.

Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulunun Şubat 2017’de aldığı karar doğrultusunda Türkiye’deki tüm banka ve kredi kartlarının internet üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılabilmesi için bankalarca kart hamilinin onayının alınması şartı getirilmişti. Onay alınması için bankalara 17 Ağustos 2017 tarihine kadar süre verilmişti. Tatil ve yaz dönemi olması sebebiyle bankaların kart sahiplerine ulaşmada ve mesajlara cevap almada yaşadığo güçlük doğrultusunda uygulamaya geçiş tarihi 31 Aralık 2017'ye ertelendi.

Uygulamayla birlikte en geç 31 Aralık 2017 tarihinde bankalarıyla iletişime geçerek onay vermeyen kart hamilleri, kartlarıyla internet üzerinden alışveriş yapamayacak. Kaynak: Edirne Jet Haber

Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumundan yapılan açıklamada; kartlarını internet üzerinden yapılan alışverişlerde kullanmak isteyen kart hamillerinin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına, mümkün olan en kısa sürede bankaları ile iletişime geçerek internet işlemlerinde kullanmak istedikleri kartları için onay verme işlemlerini tamamlamalarının yerinde olacağı belirtildi.

KİŞİSEL BİLGİ VE ŞİFRE VERMEYİN

Bankacılık Denetleme Düzenleme Kurumundan yapılan açıklamada; bankaların kartların internet işlemlerine açılmasına yönelik olarak talep alırken müşterilerinin kişisel bilgilerini, şifre bilgilerini paylaşmasını istemeyeceği belirtildi. Açıklamada: "Bu yönde talepte bulunan kişilere karşı uyanık olunması, hiçbir surette kişisel bilgilerin ve şifrelerin paylaşılmaması gerektiğini belirtmekte fayda görülmektedir." dendi.

İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ ONAYI NASIL VERİLİR?

DenizBank: Tüm kartlarınız için HEPSİ yazıp 3280'e gönderin. Tek kartınız için SANAL yazıp bir boşluk bırakarak kartınızın son 6 hanesini yazıp 3280'e gönderin.

Yapı Kredi: AÇIK yazıp bir boşluk bırakarak kart üzerindeki müşteri numaranızı 4944'e gönderin.

Akbank: INTERNET yazıp 8885‘e gönderin.

Garanti Bankası: ONAY yazıp bir boşluk bırakarak kartınızın son 6 hanesini 3340'a gönderin.

İş Bankası: Aralarında boşluk bırakarak ONAY yazıp bireysel İş Bankası kredi kartı ya da banka kartınızın son altı hanesini 4402‘ye mesaj gönderin.

QNB Finansbank: INTERNET yazıp bir boşluk bırakıp kredi kartı numaranızın son 4 rakamını yazarak 2273’e gönderin.

Halkbank: ONAY yazıp 3404'e gönderin.

KAYNAK: EDİRNE JET HABER