4.8 Büyüklüğünde Korkutan Deprem! Çevre İlçe ve İllerde Hissedildi

4.8 Büyüklüğünde Korkutan Deprem! Çevre İlçe ve İllerde Hissedildi
AFAD tarafından yapılan deprem bildirisine göre Hatay'da 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı'nın (AFAD) yaptığı...

AFAD tarafından yapılan deprem bildirisine göre Hatay'da 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı'nın (AFAD) yaptığı açıklamada "Geçmiş olsun Hatay. Kırıkhan ilçesinde saat 21.13’te meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

Hatay Valisi Açıklama Yaptı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Vali Doğan, açıklamasında "Şu ana kadar kurumlarımıza olumsuz bir durum intikal etmemiştir. Tüm birimlerimizle alan taraması yapıyoruz. Hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanında Açıklama

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kaymakam Mahmuthan Arslan ile oluşturulan kriz masasında çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Belediyeye yapılan ihbarları değerlendirmeye başladıklarını söyleyen Başkan Yavuz, "Şu ana kadar bize bildirilen ufak tefek hasarların dışında herhangi olumsuz bir durum yok ama deprem şiddetliydi. İnşallah korktuğumuz şeyler olmaz. Kaymakamımızla beraber kriz masasında çalışmalara başladık." şeklinde konuştu.

Yavuz, vatandaşlardan olumsuzlukları belediyenin "344 10 59" numaralı ihbar hattına iletmelerini rica etti.

Meydana gelen deprem çevre ilçelerde ve Adana, Kilis, Osmaniye ve Gaziantep'te de hissedildi.

Bakan Koca da Paylaşım Yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Kırıkhan'da yaşanan depremde, kurumlarına herhangi olumsuz bir çağrı iletilmediğini söyledi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yaşanan 4,8 büyüklüğündeki depreme dair açıklamada bulundu.

Bakan Koca, "Şu ana kadar kurumlarımıza herhangi olumsuz bir çağrı gelmemiştir. Geçmiş olsun Hatay." dedi.