438 Bin TL Değerinde Kaçak İçki, Sigara ve Telefon Ele Geçirildi

438 Bin TL Değerinde Kaçak İçki, Sigara ve Telefon Ele Geçirildi
Edirne'de düzenlenen operasyonda 3 bin 695 adet kaçak cep telefonu ve yaklaşık 400 litre kaçak içki ele geçirildi.

Edirne'de bir dinlenme tesisi ve akaryakıt istasyonuna düzenlenen operasyonda 3 bin 695 adet kaçak cep telefonu ve yaklaşık 400 litre kaçak içki ele geçirildi.

Edirne İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Kapıkule Sınır Kapısı'na yakın bir dinlenme tesisi ve akaryakıt istasyonuna yönelik operasyon düzenlendi. Dinlenme tesisinde yapılan aramada ülkeye kaçak yollardan sokulan 3 bin 695 adet cep telefonu, 369 adet telefon bataryası, 157 adet sigara likidi ve yaklaşık 8 litre kaçak içki ele geçirildi.

Jandarma ekiplerinin aynı saatlerde bölgedeki bir akaryakıt istasyonuna düzenlediği operasyonda ise gümrük kaçağı olduğu belirlenen yaklaşık 390 litre alkollü içki, 110 paket sigara ve 34 adet telefon kabı ele geçirildi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Ele geçirilen malzemelere Jandarma tarafından el konuldu. İşletme sahipleri İ.A. ve A.K. hakkında toplan 4 bin 895 TL idari ceza tutanağı tanzim edilerek Tütün ve Alkol Piyasaları Düzenleme Kurumuna gönderildi. Gözaltına alınan İ.A. ve A.K., ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Ele geçirilen malzemelerin maddi değerinin yaklaşık 438 bin TL olduğu öğrenildi.