466 Ünite Kan Bağışı Yapıldı

466 Ünite Kan Bağışı Yapıldı
'Kan Ver Can Ver' projesinin altıncı haftasının sonunda toplam 466 ünite kan bağışı yapılmış oldu. 

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Kan Ver Can Ver" projesinin altıncı haftasının sonunda toplam 466 ünite kan bağışı yapılmış oldu.

Güvenli kanın temin edilmesindeki sorunları gidererek toplum sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunmak, kan bağışına olan ilgiyi arttırmak, gönüllü kan bağışının önemine dikkat çekmek ve öğrencileri kan bağışı hakkında bilinçlendirerek bu konuda bir davranış biçimi geliştirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen kan bağışı etkinliği, altıncı haftasında 6 okulda devam etti.

50. Yıl  İlkokulunda 23 ünite, İsmail Güner Ortaokulu, Hatice Erkurt Anaokulu, Kadripaşa İlkokulunda 19 ünite, Tayakadın Cem Havale İlkokulunda 24 ünite, Özel Edirne Safir Okullarında 7 ünite olmak üzere 73 ünite kan bağışında bulunuldu. Böylelikle altıncı haftanın sonunda 29 okulda toplamda 466 ünite kan bağışı yapılmış oldu.

Kan bağışı etkinliğinin yedinci haftasının Nilüfer Hatun Anaokulu, Lalaşahinpaşa İlkokulu/Ortaokulu, Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde devam edeceği belirtildi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Cırıt: "Kanın tek kaynağı insan. Bu hayati sıvının başka bir muadili yok. Bu yüzden kan bağışlamak, hayat kurtarmakla eş değer. Hiç tanımadığınız insanlara kan bağışlayarak derman olabilir, hatta kan bağışlayarak kendi sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Velilerimize ve öğrencilerimize verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ederim." dedi. Edirne Jet Haber