5 Büyük Mahallede Su Kesintisi!

5 Büyük Mahallede Su Kesintisi!
Edirne'nin 5 büyük mahallesinde su kesintisi yaşanacak.

Meydana gelen arıza nedeniyle 5 büyük mahalleye 6 saat süreyle su verilemeyecek.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada; 1. Murat Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi'nde bulunan su borusunda meydana gelen arıza sebebiyle 1. Murat, Şükrüpaşa, Fatih, Kocasinan ve İstasyon Mahalleleri'ne 6 saat süreyle su verilemeyeceği belirtildi.

Edirne Belediyesi açıklamayı 22 Ocak 2019 Salı günü saat 10:40'ta yaptı. Buna göre saat 16:40'a kadar su kesintisi yaşanacak.

Edirne Belediyesinden yapılan açıklamada şöyle dendi:

"1. Murat Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi 175 açb boruda meydana gelen arıza nedeniyle; 1. Murat, Şükrüpaşa, Fatih, Kocasinan ve İstasyon Mahallelerine 6 saat süre ile su verilemeyecektir, önemle duyurulur." 

[irp posts="14435" name="Edirne Belediyesinde Zimmet ve Sahte Evrak Soruşturması!"]

EDİRNE BELEDİYESİ SU ARIZA TELEFON NUMARALARI

Alo 185

0284 212 09 13

0284 213 91 40

BELEDİYEYE ULAŞILAMIYOR

Belediyenin telefon numaralarını arayanlar cevap alamadıklarını belirtiyorlar. Sürekli hizmet vermesi gereken Alo 153 hattı ve Alo 185 su arıza hattı hizmet vermiyor mu? Vatandaş bu numaraları aradığında belediyeye ulaşamadığını söylüyor.

Akşam saatlerinden itibaren belediyenin numarası sanarak çok sayıda vatandaş Edirne Jet Haber'i aradı. Kendilerini belediyeye yönlendirdik ancak belediyeyi arayıp ulaşamadıklarını söylediler.

ARIZA GİDERİLDİ (18:50)

Edirne Belediyesinden saat 18.50 civarında yapılan açıklamada, arızanın giderildiği ve suyun şebekeye dolup meskenlere ulaşmasının zaman alacağı belirtildi.

HANİ 6 SAATTİ?

Edirne Belediyesi su kesintisinin 6 saat süreceğini söylemişti. Ancak arıza 8 saatten uzun sürede giderildi ve suyun meskenlere dolması da birkaç saat sürecek gibi gözüküyor. Vatandaş bu durumdan şikayetçi ve hemen hemen her gün aynı şeylerin yaşandığını söylüyor.

Bazı vatandaşların konuyla ilgili yorumları şöyle oldu:

"Edirne’nin 11 saat su olmadan yaşaması kolay, bunu siz basitleştirdiniz. Hiç sorun yokmuş gibi davranılması kötü değil mi? Birçok insan 11 saattir su olmadan duruyor. Ha bu arada su yaşam kaynağı bilin istedim."

"Büyük bir köy haline geldi güzelim Serhad Şehri Edirne yazık yazık çok yazık."

"Bir edirne klasiği"

"Milletin su faturasına yüklendiğiniz kadar yer altınada yüklenin de görelim sizi sabahtan bu yana su yok memlekette...!"

"Suyun olmaması çok anlaşılabilir bir durum değilken güzide belediyemize ulaşmak mümkün de değil. Bu kadar çalışkan olunmayabilir bence biraz daha rahat olun. Bir boruyla şehir susuz kalıyorsa lütfen boruyu düzeltin, ileride hiç sorun çıkmayacaktır."