5. Kitap Fuarı'nın Programı Belli Oldu

5. Kitap Fuarı'nın Programı Belli Oldu
Edirne Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Edirne Kitap Fuarı'nın programı belli oldu.

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Edirne Kitap Fuarı'nın programı belli oldu. Birçok yayınevi ve yazarın Edirnelilerle buluşacağı fuar, 6-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda gerçekleştirilecek.

46 yayınevinin ve 80 yazarın konuk olacağı Edirne 5. Kitap Fuarı, 6 Ekim 2017 Cuma günü saat 17.30'da ziyarete açılacak. Edirne 5'inci Kitap Fuarı'nın onur konuğu Prof. Dr. Emre Kongar olacak.

2015'TE 44 BİN KİŞİ ZİYARET ETMİŞTİ

2015 yılında Edirne 4. Kitap Fuarı'nı toplamda 16 bin 36 kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2016 yılında ise kitap fuarını 44 bin 330 kişinin ziyaret ettiğini belirtti. Gürkan: "Edirne'de kitap fuarı düzenlemek ilk başta bize de 'acaba' dedirtmişti. Ama bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki; kentimizdeki üniversite, lise ve ilkokul öğrencileri başta olmak üzere bu kentte yaşayan tüm yurttaşlarımız; kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle mutlaka fuara uğruyor ve kitap temin ediyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatları, bu kentte kitapla büyüyor, seçkin yazarlarla tanışıyor, geleceği için aydınlık adımlar atıyor. Her yıl yayınevleri ve yazarlar bu kentten büyük bir mutlulukla ayrılıyor. Bu bizim için büyük bir onur ve gurur kaynağı." şeklinde konuştu. EJH