5400 Öğrenci Hünerlerini Sergiledi

5400 Öğrenci Hünerlerini Sergiledi
Edirne ve 11 ilde Deneyap Teknolloji Atölyeleri'nin uygulamalı sınavı gerçekleştirildi. Sınavlara 5 bin 400 öğrenci katıldı.

Geleceğin teknoloji yıldızı olmayı hedefleyen 5 bin 400 genç, Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında hünerlerini sergiledi. Deneyap Projesi'nde yer almak isteyen öğrenciler, uygulamalı sınava girdi. Sınav 5 Mayıs 2019 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Hakkari, İzmir, Manisa, Muğla, Konya ve Trabzon'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığının 100 günlük icraat programında yer alan Deneyap Projesi için Edirne'de düzenlenen seçme sınavına 450 öğrenci katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Edirne'de sınava katılan öğrencilerle sohbet ederek tüm öğrencilere satranç takımı hediye etti.

JÜRİ KARŞISINDA UYGULAMALI SINAV

Deneyap'ın ilk aşaması olan yazılı sınav 17 Mart 2019'da yapılmıştı. Yazılı sınavı başarıyla geçenler, 5 Mayıs 2019'da gerçekleştirilen uygulamalı sınava katıldı. Sınavda öğrenciler, kendilerine sunulan tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri proje tasarımı yaptı ve projelerini jüri üyelerine anlattı. Jüri üyeleri ise öğrencilerin kendini ifade edebilme, özgün düşünme, yenilik katabilme, konuyla ilgili bilgi sahibi olma becerilerini dikkate alarak değerlendirmede bulundu.

Sınavda başarı sağlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne kabul edilerek, geleceğin teknoloji yıldızı olma hedefine bir adım daha yaklaşacak.

DENEYAP NEDİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının ortak çalışması sonucu başlatılan Deneyap; teknoloji üretmeye ilgisi ve yeteneği olan gençleri bir araya getiriyor. Geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri olabilecek öğrencileri ortaya çıkaracak olan Deneyap, gençleri Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayan, üreten, yenilikçi bireyler olma yolunda destekleyecek.

Deneyap eğitim modeli, iki yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik olarak tasarlandı. Deneyap'ta ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençler; tasarım-üretim, robotik kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri gibi alanlarda eğitimler alacak. Toplamda 3 yıl hem teknoloji yetkinlikleri ve özel ilgi alanlarında derinleşme hem de proje üretme kabiliyeti elde edecek olan öğrenciler; bu gelişim süreci sonunda geleceğin teknoloji yıldızları haline gelecek.

81 İLDE KURULACAK

Deneyap ilk etapta 12 ilde hayata geçti. 2020 yılı sonuna kadar tüm illerde Deneyap Atölyeleri kurulması hedefleniyor.