55 Yaşına Kadar Şartları Sağlayan Herkes Başvuracak! İŞKUR Bekçi Alımları Başladı!

55 Yaşına Kadar Şartları Sağlayan Herkes Başvuracak! İŞKUR Bekçi Alımları Başladı!
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) güncel personel alımlarına dair yeni bir güncelleme daha yaptı. Aralık ayının sonuna kadar devam edecek olan bekçi alımı başladı. Aralık ayı İŞKUR personel alım ilanları doğrultusunda duyurulan...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) güncel personel alımlarına dair yeni bir güncelleme daha yaptı. Aralık ayının sonuna kadar devam edecek olan bekçi alımı başladı. Aralık ayı İŞKUR personel alım ilanları doğrultusunda duyurulan bekçi alımlarında 18-55 yaş arası herkes başvuru yapılabilecek.

Peki, bekçi alımına dair diğer detaylar neler? Kimler başvuru yapabilecek? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kaç TL maaş verilecek?

İŞKUR Bekçi Alım Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?

İŞKUR'un 'çarşı ve mahalle bekçiliği' ilanına başvurular 31 Aralık 2022 tarihine kadar devam edecek. Başvurular bittikten sonra ise adaylar arasından şartlara göre eleme yapılarak istihdam edilecek.

55 Yaşına Kadar Şartları Sağlayan Herkes Başvuracak! İŞKUR Bekçi Alımları Başladı!

İŞKUR Bekçi Alım Şartları Neler?

Şu anda sadece özel sektör için devam eden bekçi alımlarında ilk şart 18-55 yaş aralığında olmak. Yaş şartı dışında İŞKUR tarafından istenen genel şartların da sağlanması gerekiyor. Bu şartlar ise şöyle:

  • TC vatandaşı olmak
  • En az ilköğretim mezunu olmak ve lise, önlisans, lisans, yurt dışı okullarından mezun olanların denklik belgelerine de sahip olması
  • 18 yaşından büyük olmak, 55'ten küçük olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Alkol ya da uyuşturucu tedavisi görmemek, görmüyor olmak
  • Terör örgütleri ve bu örgütlerin uzantılı eylemlerini desteklememiş, katılmamış olmak
  • Vardiyalı çalışmaya uygun olmak

Alımlar Kocaeli'den Yapılacak 

İŞKUR'un yayımladığı bekçi alım ilanı, şimdilik sadece Kocaeli ili için geçerli. Yani, sadece Kocaeli'de oturan vatandaşlar ilana başvurabilecekler.

Bekçi Kaç TL Maaş Alır?

En düşük bekçi maaşı 9 bin 259 TL ve üniversite mezunu bekçi maaşı 10 bin 920 TL'dir.