6 Kişilik Ailenin Harabe Evini Belediye Yeniledi

6 Kişilik Ailenin Harabe Evini Belediye Yeniledi
Edirne'de zor şartlar altında biri engelli 6 kişilik Kalanbak ailesinin evleri Edirne Belediyesi tarafından yenilendi. Yenilenen evlerinin anahtarını aileye Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan teslim etti. 

Edirne'de Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Cevat Kalanbak; eşi, oğlu, gelini, torunu ve 28 yaşındaki engelli oğlu Kemal Kalanbak ile yıkık dökük bir evde zor şartlar altında yaşıyordu. Edirne Belediye Meclis Üyesi Erkan Makas, ailenin durumunu Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a iletince aileye yardım eli uzantı. Gürkan'ın talimatıyla harekete geçen Belediye Fen İşleri Müdürlüğü önce evin yıkımını, daha sonra yeni bir bina yapımını gerçekleştirdi. 2 oda, mutfak ve banyodan oluşan ev 2 ayda tamamlandı.

Zor şartlarda yaşayan vatandaşların 4 yıldır evlerini yenilediklerini ifade eden Gürkan, bugüne kadar 160 evi yenilediklerini söyledi. İnsanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerek duyduğu temel ihtiyaçların tamamını belediye olarak karşılamanın mümkün olmadığını belirten Gürkan: "Roman kardeşlerimizin barınma koşulları iyi değil. Tüm evleri yenileme şansımız, ekonomik imkanımız yok. Geliri olmayan, ailesinde engelli bireyi olan vatandaşlarımıza öncelik veriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın yaşam koşulları kötü ise engelleri katlanarak artıyor." dedi. Kalanbak ailesinin evlerinin 22 bin TL'ye mal olduğunu açıklayan Gürkan, devletin imkan sağlaması durumunda kamu kurumları olarak daha fazlasını yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Cevat Kalanbak: "Başkanımız Recep Gürkan'dan Allah razı olsun. Artık daha iyi şartlarda yaşayacağız." diyerek Gürkan'a teşekkür etti. Edirne Jet Haber