6. Kitap Fuarı Başladı (VİDEO)

6. Kitap Fuarı Başladı (VİDEO)
Edirne 6. Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, 5-14 Ekim 2018 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Edirne 6. Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, Kipa Alışveriş Merkezi'nde 5-14 Ekim 2018 tarihlerinde 09.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

[irp posts="13398" name="Edirne 6. Kitap Fuarı Programı"]

Haber videosu

62 yayınevi ile 120 yazarı ağırlayacak olan kitap fuarının açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; yerel yönetimlerin tek görevinin yol, altyapı, peyzaj yapmak, su getirmek olmadığını; yerel yönetimlerin en büyük görevinin kültür, sanat ve spor yaşamına katkı yapmak olduğunu söyledi. Gürkan: "Peyzaj açısından, mimari açıdan dünyanın en güzel şehrini yaratabilirsiniz. Orada yaşayan insanlar dünyanın en mutlu şehrinde yaşayan insanlar olabilir ama bu yaptıklarınız eğer sanatla, kültürle, sporla desteklenmiyorsa biliniz ki yaptıklarınız sizden sonra yok olup gidecektir. Yönettiğiniz kenti kültürel anlamda zenginleştirmiyorsanız, sanatla buluşturmuyorsanız o şehrin geleceği yoktur. Bugün New York dediğinizde kimse arkasına Amerika'yı eklemiyor, Paris dediğinizde kimse arkasına Fransa'yı eklemiyor, İstanbul dediğinizde kimse arkasına Türkiye'yi eklemiyor. Bu da bize dünya üzerinde ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığını gösteriyor. Bu nedenle Osmanlı İmparatorluğu'na 92 yıl boyunca başkentlik yapan bu özel şehri, Edirne'yi, tüm dünyada tanınır hale getirmek zorundayız. Hedefimiz ve çabamız bu." şeklinde konuştu.

Edirne'nin, dünyada en çok turist çeken 68'inci şehir olduğunu anlatan Gürkan: "İngilizlerin dünya turizm trendlerini takip eden uluslararası kuruluşu Euromonitor'un verileriyle söylüyorum; kendi cebimden çıkararak değil. Edirne, 2016 rakamlarıyla tüm dünyada en çok turist çeken 100 şehir arasında 68'inci sırada yer alıyor. Bu, belki de biz bu şehirde yaşarken farkında olmadığımız bir başarı. Dünyadaki yüz binlerce kent arasında 68'inci sırada olmak, hiç kimse kusura bakmasın biraz övünmek zorundayım, gurur duyulacak bir başarı." ifadelerine yer verdi.

Edirne 6. Kitap Fuarı'nın Onur Konuğu, Siyasetçi Ali Topuz, açılış programında yaptığı konuşmasında: "Öğlen saatlerinden beri Edirne'deydim. Biraz gezme fırsatı buldum. Sayın başkanın, belediye meclis üyeleri ve belediyede çalışanlarla birlikte halkın desteğini arkasına alarak çok önemli işleri başarmış olduğunu görmek benim gibi siyaseti geride bırakmış ama siyasetten bir türlü kopamayan bir insan için çok büyük değerler taşıdığını bilmenizi isterim. Belediyemiz gerçekten başarılı bir dönem geçirmiş. Öyle umuyorum ki bundan sonraki dönemde de aynı düzenini, yapmayı tasarladıklarını sürdürür." dedi.

Kültür, sanat ve spor faaliyetlerini sürdürmenin belediyeler için çok önemli olduğunu ifade eden Ali Topuz: "Belediyelerimizin çok kıt olan kaynaklarından bu işlere pay ayırabilmek; sanatın, ilimin, edebiyatın, sporun ve sanatın her türlüsünün insanın gelişmesinde ne kadar önemli bir payının olduğunu bilmiş olmaktan kaynaklanır. Bu alana yatırım yapmak demek insanlarımızın geleceğini daha mutlu ve daha umutlu bir noktaya taşımak demektir." şeklinde konuştu. Edirne Jet Haber