6. Sınıf Öğrencisi 6 Ayda Kur'an-ı Kerim'i Ezberledi

6. Sınıf Öğrencisi 6 Ayda Kur'an-ı Kerim'i Ezberledi
Battman Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Erkek Hafızlık Proje Ortaokulu'nda 6. sınıf öğrencisi olan İzzet İpek, Kur'an-ı Kerim'i 6 ayda ezberledi.İzzet İpek, 5. sınıfta hafızlık hazırlık sürecini tamamlamasının ardından...

Battman Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Erkek Hafızlık Proje Ortaokulu'nda 6. sınıf öğrencisi olan İzzet İpek, Kur'an-ı Kerim'i 6 ayda ezberledi.

İzzet İpek, 5. sınıfta hafızlık hazırlık sürecini tamamlamasının ardından 6. sınıfta Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeye başladığını dile getirdi.

Kur'an-ı Kerim'i ezberleyeme başladığında önce günde bir sayfa ezberleyebildiğini ancak ilerleyen zamanda ezberlediği sayfa sayısının da arttığını ve günde 4 sayfaya kadar çıktığını aktaran İek, "6 ayda ezberleyeceğimi düşünmemiştim. Çalışırsanız her şey olur." şeklinde konuştu,

İpek'e eğitim veren Muhammet Enes Evin öğrencisinin 6 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamladığını söyleyerek, İpek'in hafızlık ve okuldaki eğitimlerinin yanı sıra sportif faaliyetler de yürüttüğünü de belirtti.

Evin, "Hem kendi gayreti hem de bizim yardımlarımızla kısa sürede hafızlığı bitirdi." dedi.

Okul müdürü Mehmet Nezir Ceylan da okulda örgün eğitimle birlikte iki yıldır hafız da yetiştirdiklerini aktardı.

Ceylan, "Yaklaşık 80 öğrencimiz bulunmakta. Bu yıl da mezun vereceğiz. Okulumuza öğrencileri sınavla alıyoruz. Geçtiğimiz yıl 80 kişi sınavımıza başvurmuştu. Bu yıl sınav için 150 kişi başvuru yaptı ve başvurular sürüyor." dedi.