657. Kırkpınar Buruk Başladı

657. Kırkpınar Buruk Başladı
657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında tören korteji belediye binasının önünde toplandı. Korteje Edirne Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 657. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim,...

657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında tören korteji belediye binasının önünde toplandı. Korteje Edirne Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 657. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ile Erdin Bircan, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, bürokratlar katıldı.

Tören korteji, tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşların aziz hatırasına saygı göstermek adına sessiz bir şekilde Atatürk Anıtı’na yürüdü. Törende tek bir davulun sesi yankılandı.

Vali Vekili Karslıoğlu, Belediye Başkanı Gürkan ve 657. Kırkpınar Ağası Selim; Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından belediye bandosu eşliğinde söz ve müziği Beyazıt Sansı'ya ait olan Kırkpınar Marşı söylendi.

Çorlu'da meydana gelen tren kazasında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine sabır; yaralananlara acil şifalar dileyen Belediye Başkanı Gürkan; Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni her yıl her şeye rağmen gerçekleştirdiklerini söyledi. Bundan 3 yıl önce darbe girişiminin hemen ertesinde dahi Kırkpınar'ı gerçekleştirdilkerini söyleyen Gürkan, tren kazasından sonra geleneksel ritüeli tokmağın davula bir kez vurulmasıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kortej yürüyüşünde davul zurna ve belediye bandosunun tek bir ezgi dahi bile çalmadığına dikkat çeken Gürkan: "Bu kaybettiğimiz vatandaşlarımızın aziz hatıralarına duyduğumuz bir saygıdır; tokmağın davula bir kez vurulması ise 657 yıllık muhteşem geleneği sonsuza kadar yaşatacağımızın güvencesidir. Bu akşam Saraçlar Caddesi'nde düzenleyeceğimiz konserlerimizi perşembe akşamına erteledik." dedi. Edirne Jet Haber