7. Keşan DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali Gerçekleştirildi

7. Keşan DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali Gerçekleştirildi
Keşan Belediyesi ve Keşan DOÇEK işbirliğinde dağ bisikleti festivali düzenlendi.

Keşan Belediyesi ve Keşan Doğa Çevre ve Kültür (DOÇEK) Derneği işbirliğinde 7-8-9 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen 7. Keşan DOÇEK Dağ Bisikleti Festivali, bisikletçilerin Yayla sahilinden Mehmet Gemici Cennet Park'a geri dönüşleriyle sona erdi.

Yurt içi ve yurt dışından festival katılan yaklaşık 350 kişi; üç gün süren etkinlik boyunca İzzetiye, Mercan, Dişbudak, Yeşilköy, Beyköy, Suluca, Koruklu, Danişment, Erikli, Mecidiye bölgelerindeki arazi parkulrlarında pedal çevirdi ve Yayla sahilindeki Altunhan Beach'ye çadırlarıyla kamp yaptılar.

Sıcak bir havada gerçekleştirilen etkinlik boyunca bisikletçiler; bölge halkının konukseverliği, coğrafyamız ve özel olarak hazırlanmış "Zagor", "Malkoçoğlu", "Battal Gazi" ve "Dönence adı verilen parkurların güzelliklerinden etkinlendiklerini, festival için çok büyük bir emek harcandığını, festivalin ülkedeki en prestijli ve organize festivaller arasında olduğunu, buradan olumlu düşünceler ile ayrıldıklarını ve önümüzdeki yılı şimdiden iple çektiklerini belirttiler.

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Hakan Eşme artık geleneksel hale gelen bisiklet etkinliğiyle bölgemizin turizm potansiyeline doğa sporlarını da eklediklerini, önümüzdeki yıl çok daha kapsamlı çalışmalar içnde bulunacaklarını söyledi.

Dernek Başkanı Hakan Eşme; başta Keşan Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Kaymakamlığı ve Kaymakam Nuri Özder, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, festival ana destekçisi Jüpiter Barkod ve Kırtasiye A.Ş., Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası ve Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz olmak üzere etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür etti. Edirne Jet Haber