704 cm Çapındaki Tava Guinness'e Girecek

704 cm Çapındaki Tava Guinness'e Girecek
Edirne tava ciğerini tüm dünyaya tanıtmayı hedefleyen 704 cm çağındaki dev tava için rekor denemesi yapılacak.

Edirne tava ciğerini tüm dünyaya tanıtmayı hedefleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ciğerci esnafının da desteğini alarak dünyanın en büyük tavasını yaptırma kararı aldı. 2 ton ağırlığında ve 704 santimetre çapındaki tavanın rekor denemesi 8. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali'nde yapılacak.

Kırklareli'deki bir imalathanede yapımı sürdürülen tava; platform, alt yakıcı ve tava olmak üzere 3 bölümden oluşacak. 9 metre çapında platformda ustaların gezip ciğer pişirebileceği alan mevcut alacak. Dünyanın en büyüğü olacağı belirtilen tava Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Karaağaç yolu üzerindeki boş alana 12 metreye 12 metre çapında dökülen beton zemin üzerine oturtulacak.

> İlgili Haber: 8. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali'nin Programı Belli Oldu 

Tavanın rekor denemesi, 11-13 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 8. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali'nde yapılacak. 12 Mayıs Cumartesi günü Karaağaç yolu üzerinde yapılacak olan rekor denemesinde, dünya rekoru denemesine tanıklık eden katılımcılara dev tavada pişirilen ciğer ikram edilecek.

Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerini Edirne'ye davet ettiklerini belirten Belediye Başkanı Gürkan: "12 Mayıs Cumartesi günü Edirne'nin ismini rekorlar kitabına yazdıracağız. Bu tavada pişireceğimiz ciğeri, bu tarihi ana tanıklık eden misafirlerimize ikram edeceğiz. Daha sonra tavamızı Karaağaç Yolu üzerindeki rekor denemesinin yapıldığı boş alanda sergileyeceğiz." dedi. Edirne Jet Haber